Ostrava rozdělí 100 milionů z hazardu

4. 11. 2012 – 18:15 | Domácí | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Ostrava rozdělí 100 milionů z hazardu
Celkem 57,5 milionu korun si rozdělí 43 projektů v okruzích sportovní infrastruktura, sportovní a tělovýchovná činnost TJ, školských a zájmových zařízení. Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

O poskytnutí mimořádných účelových dotací z odvodů z loterií do oblasti sportu, sociální péče a kultury rozhodli v tomto týdnu zastupitelé Ostravy. Podle mluvčí ostravského magistrátu Andrey Vojkovské z loterií město rozdělí 100 milionů korun.

"Celkem 57,5 milionu korun si rozdělí 43 projektů v okruzích sportovní infrastruktura, sportovní a tělovýchovná činnost TJ, školských a zájmových zařízení. Příjemci dotace budou kluby s vrcholovým sportem FC Baník, HC Vítkovice, VK Ostrava, TJ Ostrava nebo NH Ostrava, ale i menší oddíly jako například MFK Vítkovice a FC Ostrava-Jih," vyjmenovala mluvčí.

V oblasti sociální péče si 31 projektů řešících zlepšování životních podmínek lidí se zdravotním postižením rozdělí 12,5 milionu korun. "Zde figurují například Čtyřlístek, Charita Ostrava, Charita sv. Alexandra, mobilní hospic Ondrášek nebo Tyflocentrum," uvedla mluvčí.

Patnácti ostravským kulturním organizacím připadne celková částka přes 12,5 milionu korun. Kromě Janáčkovy filharmonie, Národního divadla moravskoslezského, Divadla loutek, Divadla Petra Bezruče, Knihovny města Ostravy, Ostravského centra nové hudby nebo Svatováclavského hudebního festivalu se mohou na finanční dotace těšit filmaři ze společnosti DP Film, sdružení Folk v Ostravě, sdružení výtvarných umělců a teoretiků apod.

"Vzhledem k tomu, že zdrojem finančních prostředků byly odvody z loterií a sázek na sportovní zápasy, největší podíl z celkového objemu 100 milionů korun, 75 procent, získaly sportovní oddíly, po 12,5 procenta si rozdělily kultura a sociální péče. Osm milionů korun připadlo ostravským městským obvodům. Také tyto částky směřují do oblastí sportu, kultury a sociální oblasti," upřesnila mluvčí.

 

 

Ilona Honusová | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články