OVB Allfinanz opustil klíčový manažer i s téměř stovkou finančních poradců

28. 7. 2009 – 12:15 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

OVB Allfinanz opustil klíčový manažer i s téměř stovkou finančních poradců
Ilustrační foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Regionální ředitel OVB Allfinanz Stanislav Dostál se rozhodl v červnu 2009 vypovědět smlouvu o spolupráci s německou poradenskou sítí OVB. Vzhledem k nečekaným reakcím OVB došlo následně i k brzkému ukončení spolupráce. Společně s ním odchází ke skupině Fincentrum převážná většina z přibližně osmdesáti jím vedených finančních poradců, kteří patří k nejlepším v České republice a mají vynikající renomé mezi finančními institucemi i konkurenčními poradenskými sítěmi.


Přechod regionálního ředitelství Stanislava Dostála ke skupině Fincentrum patří mezi největší události tohoto typu v novodobé historii českého finančního poradenství.

- Fincentrum: Poptávka po kvalitním finančním poradenství v době krize roste
-
Finanční poradenství: Poradí, nebo dá práci

„Vzhledem k výbornému renomé a síle skupiny finančních poradců byl Stanislav Dostál po svém odchodu z OVB doslova zavalen nabídkami na spolupráci. Jsme proto poctěni, že se rozhodl pro spolupráci se společností Fincentrum,“ uvedl Petr Stuchlík, předseda představenstva a generální ředitel skupiny Fincentrum. „Zároveň mne těší, že klíčovou roli v rozhodování hrálo silné analytické zázemí, jednotný systém vzdělávání, moderní informační systém a především důraz na kvalitu finančního poradenství v naší společnosti.“

Regionální ředitelství Stanislava Dostála tvořilo přibližně 80 finančních poradců, kteří každý měsíc generovali necelých 6 % celkového čistého obratu sítě OVB Allfinanz. Většina těchto poradců se rozhodla v průběhu července opustit poradenskou síť OVB a následovat Stanislava Dostála do skupiny Fincentrum.

„Rozhodnutí opustit struktury OVB Allfinanz nebylo po osmi letech spolupráce snadné. Dlouhodobé směřování společnosti, nefunkční analytické oddělení, špatná podpora centrály finančním poradcům a v neposlední řadě neschopnost či nechuť řešit kauzy typu Helvag nebo poradců, kteří nepracují pro klienty, ale pro sebe, však zásadně omezovaly možnosti dalšího rozvoje regionálního ředitelství a finančních poradců, které jsem v OVB Allfinanz vedl,“ uvedl Stanislav Dostál.

Stanislav Dostál (48) patří k nejúspěšnějším a nejvíce respektovaným finančním poradcům v České republice. Finančním poradenstvím se zabývá od roku 2001, kdy započal spolupráci se společností OVB. V roce 2002 pak odstartoval svou kariéru v OVB Allfinanz, odkud odešel v červnu 2009 z pozice regionálního ředitele.

Největším koníčkem Stanislava Dostála je jeho rodina (manželka a tři děti), cestování a sport. 35 let svého života hrál aktivně hokej, dnes je jeho favoritem zejména tenis a další míčové hry.

- OVB Allfinanz - obchodní rejstřík

- Fincentrum - obchodní rejstřík


Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články