Paměť a koncentrace netrápí jenom seniory

24. 2. 2014 – 17:47 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Paměť a koncentrace netrápí jenom seniory
Mentální trénink je prevencí Alzheimerovy choroby. Ta je epidemií dnešního světa, způsobuje pokles kognitivních schopnostní mozku a vede k demenci. Nástup této nemoci je individuální. Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Četné vědecké studie opakovaně prokazují, že pokles kognitivního výkonu není nevyhnutelnou součástí procesu stárnutí. „Mentální úpadek začíná po 40. roce věku. Dobrou zprávou je, že díky tréninku může být mozek stále fit. Ohroženou skupinou jsou také lidé v produktivním věku.

Na ně doléhá rychlost dnešního světa, neumí odpočívat, práci si nosí domů a stresy a frustrace se projevují na jejich zdravotním stavu. Trpí bolestmi zad, hlavy, lékaři nevysvětlitelnými chronickými bolestmi a tak depresemi. To vše jsou závažné důvody a situaci, které jednoznačně vedou k tomu, že mentální trénink je pro naše zdravé přežití nezbytný,“ říká mentální trenérka Eva Fruhwirtová.

Mentální trénink je prevencí Alzheimerovy choroby. Ta je epidemií dnešního světa, způsobuje pokles kognitivních schopnostní mozku a vede k demenci. Nástup této nemoci je individuální.

Informovanost o nebezpečné Alzheimerově nemoci sice stoupá, ale stále je to nedoceněný problém. Za prsní implantáty a podpůrné prostředky pro erekci se v současné době vynakládá více peněž než na výzkum Alzheimerovy nemoci. „Pokud se tímto problémem nezačneme rychle a vážně zabírat, budeme tady za dvacet let mít důchodce s velkými krásnými ňadry a bezproblémovou erekcí, kteří ale nebudou vědět, k čemu to je,“ komentuje Fruhwirtová.

V týdnu od 10. března se v České republice uskuteční Národní týden trénování paměti.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,310
USD 23,380 23,480
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články