Pár rad, jak šetřit baterie ve smartphonech

13. 9. 2013 – 15:47 | Věda a technika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Pár rad, jak šetřit baterie ve smartphonech
Pokud chcete ušetřit baterii, základní rada zní: Povypínejte WiFi, GPS, Bluetooth, stáhněte jas na obrazovce, nefoťte s bleskem, nebo nepoužívejte blesk na svícení na cestu. Foto:Samsung, Text:MED | zdroj: NašePeníze.cz

Chytré telefony už má dnes plno lidí. A i když mají smartphony baterie s čím dál tím lepší výdrží, přesto nás v nepravou chvíli zaskočí signalizace vybité baterky. Jak tedy ušetřit energii a co ji nejvíce požírá? Výčet všech možných postupů přinesl deník SME.

Pokud chcete ušetřit baterii, základní rada zní: Povypínejte WiFi, GPS, Bluetooth, stáhněte jas na obrazovce, nefoťte s bleskem, nebo nepoužívejte blesk na svícení na cestu.

Většina moderních smartphonů má v sobě zabudovanou i funkci pro úsporu baterie. Používejte ji.

Pokud takovou funkci váš mobil nemá, do smartphonů si můžete nainstalovat aplikaci třetích stran, které baterie šetří. Jsou to jen pro příklad Juice Defender, Battery Defender, DU Battery Saver.

Možná si myslíte, že video a hry budou vybíjet mobil přibližně stejně rychle. To je ale omyl. I hra s poněkud pokročilejší grafikou dokáže hravě vybíjet mobil rychleji než video z Youtube.

Dávejte si pozor na hry, které jsou zdarma. Z výzkumu vyplynulo, že při hrách jako Angry Birds žere samotné hraní 30 procent energie, zbytek bere reklamní systém, který se zobrazuje během hry.

Velkým žroutem energie kromě her také například Skype. V současných mobilech se používají Li-Ion baterie, o nichž neplatí, že je třeba je na začátku nechat úplně nabít, abyste prodloužili jejich životnost. Naopak, mobil ideálně nikdy nevybíjejte úplně, raději ho dejte nabíjet už někde při 40 procentech kapacity baterie.

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články