Paroubek bude požadovat snížení platů manažerů firem

28. 4. 2009 – 19:46 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Paroubek bude požadovat snížení platů manažerů firem
Foto: Jiří Paroubek (ČSSD) | zdroj: NašePeníze.cz

Několik týdnů probíhá mediální diskuse o snížení platů a výhod manažerů státních a polostátních firem, které byly nastaveny v době hospodářského růstu. Podle Paroubka dnes neodpovídají ani stávajícímu stavu hospodaření těchto firem, ani ekonomické realitě.




- Manažeři velkých firem přiznali své platy, kolik bere šéf ČEZu, nebo České pošty?
- Hospodářská komora: Druhotná platební neschopnost firem se zhoršuje, na špičce neplatičů je stát
- Firmy se bojí, aby nebyl sestavením vlády pověřen Jiří Paroubek

\"Nechtěl jsem do této diskuse dosud zasahovat, neboť takové kroky jsou plně v kompetenci vlády a kritika od opozice by mohla být vykládána jako populismus.\" Říká Jiří Paroubek.
 
\"Bohužel, dodnes se ve většině případů nedospělo k žádnému řešení a odcházející Topolánkova vláda v tomto směru nebyla schopna mimo slovních proklamací žádného činu. Spíše to vypadá, jako kdyby se ministři Topolánkovy vlády báli na tyto platy sáhnout, snad z důvodu jejich dalšího angažmá po odchodu z vládních funkcí.\" Pokračuje Paroubek.
 
Změna politické situace a nástup vlády nezávislých odborníků nyní umožňuje podle ČSSD tuto situaci řešit. \"Deklaruji plnou politickou podporu ČSSD k takovým krokům\" uvádí Paroubek.. Proto bude Jiří Paroubek od vlády nestranických odborníků Jana Fischera požadovat, aby jednotliví ministři, kterých se tato problematika týká, navrhli řešení v podobě výrazné redukce platů a výhod manažerů státních a polostátních firem tak, aby odpovídaly ekonomické realitě, ve které se nyní náš stát nachází.

Kurzy

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články