První obrázky ze Sinking Island od B. Sokala
zdroj: tisková zpráva

První obrázky ze Sinking Island od B. Sokala

16. 10. 2006 21:21 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

O adventuře Sinking Island jste se na našich stránkách mohli dočíst už loni v prosinci, ale teprve až dnes se do naší galerie dostala pětice prvních obrázků.

Rukopis jejího autora je na nich více než zřejmý. Benoit Sokal má zkrátka svůj osobitý styl. Vývojářům z White Bird Productions nicméně nepomáhá pouze po té výtvarné stránce, nýbrž dodal také scénář. A oč vlastně běží? Sinking Island má být první hrou ze série detektivek s Jackem Normem, mužem středních let, v hlavní roli. Norm je soukromé očko a tentokrát ho jeho dobrodružství zavede na jistý soukromý tropický ostrov, který se doslova potápí pod tíhou kolosálního hotelu ve stylu art-deco, který byl na něm vybudován. Odtud název hry.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Co se týče zápletky, asi trochu tušíte. Miliardářský majitel hotelu je zavražděn a na ostrově se nachází deset podezřelých, z každý jeden má silný důvod k tomu, aby to udělal. Na Jackovi tedy bude najít toho pravého viníka. Situaci mu bude stěžovat již zmíněné potápění se ostrova, protože s tím, jak bude klesat do hlubin, se budou zatápět i spodní patra hotelu a s nimi budou nenávratně mizet i případné důkazní materiály, které by se zde mohly nacházet. Děj má být rozkouskován na úseky pokrývající vždy tři dny. Během nich budete muset vhodně rozvrhnout svůj čas tak, abyste stihli prozkoumat vše, co potřebujete.

Sinking Island bude technicky pojata v podobném duchu jako Syberia. Hrát se bude z pohledu třetí osoby a postup bude point&click. Její vývoj prý probíhá dobře a hotova by měla být příští rok v únoru. Bez zajímavosti jistě není ani skutečnost, že se chystá rovněž verze pro DS, která bude obsahově stejná s verzí pro PC, ale bude mít upravené ovládání.

korgull

Nejnovější články