Penzijní fond Generali připíše zhodnocení 0,3 %

27. 3. 2012 – 21:18 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Penzijní fond Generali připíše zhodnocení 0,3 %
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Penzijní fond Generali rozdělí loňský zisk 11 milionů korun mezi své klienty a za rok 2011 připíše zhodnocení ve výši 0,3 %.

Penzijní fond se v loňském roce zaměřil na posun struktury portfolia směrem k velmi bezpečným aktivům a pečlivou selekci státních a korporátních dluhopisů, což vedlo k jednorázovému poklesu zisku. Výsledky za první dva měsíce letošního roku, kdy výkonnost Generali penzijního fondu překročila 10 % p.a., potvrzují správné nastavení investiční strategie. Z dlouhodobého hlediska, které je pro tento typ spoření rozhodující, je penzijní fond Generali jediným fondem na trhu s průměrným zhodnocením vyšším než 5,2 % (1995 – 2011).

„Vzhledem k dlouhodobému spoření v penzijním fondu je naprosto zásadní dlouhodobá výkonnost a stabilita. Jednorázový výkyv výnosnosti není rozhodující,“ řekl Jiří Střelický, předseda představenstva penzijního fondu Generali. „Stabilitu penzijního fondu Generali potvrzuje v rámci trhu nejvyšší průměrné zhodnocení od roku 1995. Penzijní fond Generali je jediným fondem, který se dostal přes 5,2 %. Správné nastavení investiční strategie dokládají i výsledky prvních dvou měsíců letošního roku, kdy dosahovaná výkonnost penzijního fondu překročila 10 % p.a. Pokud nenastanou na finančních trzích významné turbulence, je vysoká pravděpodobnost, že za letošní rok získají naši klienti opět zhodnocení, které bude i v krátkodobém pohledu nad průměrem celého trhu,“ dodal Jiří Střelický.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články