Piloti: I přes politicky nestabilní situaci v České republice by měla pokračovat privatizace společnosti ČSA

10. 4. 2009 – 1:58 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Piloti: I přes politicky nestabilní situaci v České republice by měla pokračovat privatizace společnosti ČSA
Foto: ČSA | zdroj: NašePeníze.cz

Podle českého sdružení dopravních pilotů CZALPA ČSA, které dlouhodobě sleduje a podporuje privatizaci ČSA a.s., by privatizace společnosti měla pokračovat i přes politicky nestabilní situaci, která v České republice nastala po demisi vlády. V době hospodářské krize, která postihla i odvětví letecké dopravy, je více než důležité, aby privatizace pokračovala a společnost ČSA získala silného strategického partnera.



- MF zahájilo prodej ČSA
- Manažeři ČD si po dohodě s ministrem dopravy snižují platy a ruší bonusy
- První evropské letecké společnosti umožní používat mobilní telefony za letu

\"Jsme přesvědčeni, že počet uchazečů nebude mít vliv na výslednou cenu,\" řekl dnes prezident CZALPA Filip Gaspar. Pro české sdružení dopravních pilotů je ale více než cena důležité to, aby budoucí vlastník byl silným světovým hráčem, který může přinést ČSA mnoho synergických výhod a zajistit budoucí rozvoj Společnosti.

CZALPA bude i nadále proces privatizace podrobně sledovat, zkoumat plány jednotlivých zájemců s ČSA a je připravena s účastníky výběrového řízení jednat o možné budoucí spolupráci, která je u významných leteckých dopravců obvyklá a oboustranně výhodná, a to především s ohledem na bezpečnost letového provozu.


Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,120 25,240
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články