Počet dlužníků v registru Solus stoupl o 18 pct na 800.000

27. 8. 2009 – 14:27 | Půjčky | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Počet dlužníků v registru Solus stoupl o 18 pct na 800.000
Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Pošet lidí nsplácejících své závazky dlouhodobě stoupá. Počet dlužníků vedených v registru fyzických osob sdružení Solus, kteří mají nebo měli v uplynulých třech letech problémy se splácením závazků, vzrostl v pololetí meziročně o 17,6 procenta na více než 800.000. Dnes o tom informoval tajemník sdružení Jan Stopka.


Do společné databáze spotřebitelů (Registr FO) jsou zařazeni lidé neplnící své povinnosti vztahující se k některému členu registru. Mezi šleny patří finanční instituce, leasingové firmy, nebo telekomunikační firmy a distributoři el. energie.

- Pozor na směnku, ať neplatíte dvakrát
- Půjčky a úvěry: Neplatíte dluhy? Připravte se na popularitu!Registr FO shromažďuje informace negativní, tedy údaje o těch klientech, kteří nemají zájem plnit své smluvní závazky, nebo se dostali do problémů se splácením svých finančních závazků. Registr FO obsahuje pouze údaje nutné k identifikaci klienta a informaci o typu porušení povinnosti řádně splácet svůj finanční závazek. Registr FO neobsahuje žádné citlivé údaje ani další doplňující informace, jako např. informaci o výši příjmu. Na základě dotazu do Registru FO se členská společnost, kromě identifikace klienta, kterou již zná, dozví pouze informaci o existenci dluhu, případně jeho úhradě. Informace o úhradě dluhu je v Registru FO uchovávána po dobu 3 let.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články