Podnikatelé v cestovním ruchu mohou získat záruky za provozní úvěry

15. 12. 2009 – 13:53 | Podnikání | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Podnikatelé v cestovním ruchu mohou získat záruky za provozní úvěry
Foto: NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Program Záruka za provozní úvěry pro malé a střední podnikatele byl 16. listopadu rozšířen o nové podporované ekonomické činnosti. Rozšíření se týká především činnosti v oblasti velkoobchodu a maloobchodu, cestovního ruchu a vzdělávání.


Cílem programu je pomocí zvýhodněných záruk zachovat či zlepšit přístup malých a středních podnikatelů k bankovním úvěrům na financování provozních potřeb a udržet jejich konkurenceschopnost.

Program Záruka za provozní úvěry vyhlásilo Ministerstvo průmyslu a obchodu v únoru 2009. Program realizuje Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB). Příjem žádostí o podporu byl zahájen již 9.3.2009 a bude ukončen až 31.12.2010

\"Rozšíření záruk za úvěry i pro podnikatele v cestovním ruchu je další možností, jak oživit obor cestovního ruchu, který byl letošní ekonomickou krizí také citelně zasažen,\" uvedl ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška.

Program Záruka je součástí opatření Národního protikrizového plánu. Cílem programu Záruka za provozní úvěry je pomocí zvýhodněných záruk k zaručovanému provoznímu úvěru usnadňovat zejména realizaci podnikatelských projektů zaměřených na investice. Pravidla umožňují poskytnout záruku podnikatelům v průběhu tříletého období až do výše cca 40 mil. Kč úvěru.

Kam dál?
- Malé firmy mohou získat dotace na počítače? Jak na to?
- Podnikatelé a lidé bez příjmu musí pojistné pojišťovnám poslat dříve
- Daně v roce 2010 - na co rozhodně nezapomenout
- Chcete podnikat a nabízet osvědčenou značku? Franchising je jistota
- Pojištění proti stávce může být v budoucnu populární

Kurzy

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,700 23,880
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články