Pojišťovna triglav se ocitla neprávem v insolvenčním řízení, bude se bránit právní cestou

17. 6. 2009 – 9:21 | Pojištění | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Pojišťovna triglav se ocitla neprávem v insolvenčním řízení, bude se bránit právní cestou
Ing. Petr Baný, Foto: Triglav | zdroj: NašePeníze.cz

Pojišťovna Triglav se ocitla v insolvenčnímřízení. Triglav podle vlastního vyjádření v současné době neeviduje žádné závazky po splatnosti, je rozhodnuta se bránit právní cestou.


Insolvenční návrh na Triglav pojišťovnu, a.s. považujeme za nehoráznou snahu pošpinit dobré jméno naší společnosti. Samozřejmě se budeme snažit co nejdříve získat všechny informace, na základě kterých zvolíme vhodný právní postup v této záležitosti. Věříme, že se tato nepříjemná záležitost velmi brzy vyjasní a bude zjištěn původce i jeho primární záměr,\" uvedl Petr Baný, generální ředitel a předseda představenstva Triglav pojišťovny, a.s.

Návrh na insolvenční řízení původně podala společnost Westminster Network Limited, které pojišťovna údajně dluží přes 32 milionů korun. Westminster pohledávku získal od svého právního předchůdce, firmy B.M. Compact, jež pro pojišťovnu získávala nové zákazníky. Westminster ve zprávě pro soud uvedla, že má pojišťovna více věřitelů a je podle ní v úpadku, tímto způsobem ale zřejmě chtěl řešit spornou pohledávku.

„Podle posledních zpráv České národní banky z Krajského soudu v Brně nedošlo k zahájení insolvenčního řízení s Triglav pojišťovnou. Původní informace se ukázala být jako mylná. Triglav pojišťovna splňuje z pohledu České národní banky jako instituce zodpovědné za dohled nad finančním trhem veškeré regulatorní požadavky. Pojišťovna standardním a nezměněným způsobem poskytuje všechny produkty a služby.“ Uvedl Marek Petruš, mluvčí ČNB.


Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články