Pojišťovny: Nejkradenější auta jsou Audi

24. 8. 2009 – 10:28 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Pojišťovny: Nejkradenější auta jsou Audi
Nejkradenější auta, Foto: Audi | zdroj: NašePeníze.cz

Z dlouhodobých statistik ČSOB Pojišťovny vyplývá, že největší riziko odcizení auta podstupují majitelé vozů Audi, Mercedes, Alfa Romeo a BMW.


Audi jednoznačně kralují žebříčku nejčastěji kradených aut, zhruba každý patnáctý vůz havarijně pojištěný u ČSOB Pojišťovny se stal terčem zájmu zlodějů. Z vozů Mercedes, Alfa Romeo nebo BMW, jež v žebříčku figurují na dalších místech, se „ztratí“ přibližně „jen“ každý třicátý. Naopak nejmenší riziko krádeže je u vozů východoasijských automoblilek. Za posledních šest let například ČSOB Pojišťovna neregistrovala prakticky žádnou krádež vozů Subaru, Mitsubishi, Chevrolet nebo Suzuki.

- Leasing v autobazarech - Katastrofa!
- Nejhorším místem pro motorkáře je Kladno. Nejvíce řidičů osobních aut bourá v Praze a Ostravě
- Jedete autem do zahraničí? Podívejte se jaké nástrahy vás čekají

Japonské nebo jihokorejské značky ovládají také většinu dalších míst žebříčku nejméně kradených aut, do nějž se z evropských značek podařilo vtěsnat jen vozům Citroën a FIAT

Tyto skutečnosti se logicky odrážejí v cenách havarijního pojištění, pojistné pro vozy s vysokou frekvencí krádeží je vyšší než u aut, která jsou odcizována jen zřídka nebo která je levnější opravit,“ říká Jaroslav Král, ředitel odboru řízení produktů ČSOB Pojišťovny.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články