Politika vyhání z Česka už i menší firmy

26. 5. 2010 – 8:43 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Politika vyhání z Česka už i menší firmy
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Stále menší firmy se poohlížejí po možnostech, jak neplatit daně v Česku. Ve svém středečním vydání o tom píše deník E15.

Zájem o odchod do daňových rájů roste, obavu vzbuzuje hlavně možné volební vítězství levice. „Před rokem se zajímaly o využit daňových výhod především firmy s provozním ziskem kolem pěti milionů a výš, letos už i firmy kolem jednoho milionu,“ říká Vítěslav Hruška z investiční skupiny Trust Services.

„O odchodu do daňových rájů už uvažují i firmy s půlmilionovým ziskem,“ tvrdí Jan Živora, jednatel Asset Protection, která nabízí zakládání firem v daňových rájích. „Zájem o off-shore lokality vzrostl jen za poslední měsíc o třicet procent. Velké korporace mají zájem především o evropské destinace, menší firmy utíkají mimo Evropskou unii,“ dodal Živora.

 

<%Anketa126%>

 

Přesun malé firmy do ciziny nemusí být ekonomicky výhodný. „Obraty menších firem nejsou tak velké, aby se jim to vyplatilo,“ pochybuje Petr Baubín ze Sdružení podnikatelů a živnostníků. „Je možné, že někteří podnikatelé odcházejí z principu, reagují na sílící výpady politiků,“ říká Baubín.

-Mediafax

Kam dál?

- Třetina firem přestěhuje sídlo firmy do daňového ráje pokud ČSSD a KSČM vyhrají volby

- Státu docházejí peníze, pošle daňové kontrolory na nejbohatší a nejúspěšnější firmy

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články