Poslanci lžou. Koho to ještě překvapí?

23. 2. 2012 – 20:59 | Politika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Poslanci lžou. Koho to ještě překvapí?
Pytel se roztrhne i se strýci, zbohatlými tetičkami a možná uslyšíme i o hodném a bohatém tatínkovi, Foto:vlada.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Tak to jsme opravdu nečekali! Navíc v tom našem velkém politickém světě, kde se každý i sebevětší podvod bravurně schová! Občanské sdružení Oživení našlo v téměř čtvrtině z 500 čestných prohlášení poslanců, senátorů a členů krajských rad chyby. Jinými slovy většina našich poslanců lže.

Jde zejména o majetkové poměry nebo to, v jakých obchodních společnostech figurují. Zatajují finanční transakce, nezveřejňují peníze na svých účtech, nechlubí se ani tím, kde kdo pracuje z jejich rodiny, tedy komu pomohli na hezké teplé místo. Čestně prohlašují, že jsou čistí jako slovo Boží a veřejnosti se smějí do protažených obličejů. Vlastně se ani nemůžeme divit, když se někde zase po čase vynoří nějaká paní Kocourková nebo Dvořáková. Takových matek bude asi postupně hromadně přibývat.

Pytel se roztrhne i se strýci, zbohatlými tetičkami a možná uslyšíme i o hodném a bohatém tatínkovi. Naši politici se holt uměli narodit. Zakopaný pes je v mandátovém výboru Sněmovny, který se nařčení zuby nehty brání. Je tu sice od toho, aby vše kontroloval, nicméně na to nemá dostatečné oprávnění. Podle Jeronýma Tejce z ČSSD není Výbor oprávněn kontrolovat 250 nebo 300 prohlášení ročně, nahlížet do katastru nemovitostí nebo do evidence automobilů a zjišťovat, zda ten daný poslanec uvedl nebo neuvedl to, co měl uvést.

Toto je pochopitelná a velmi zásadní zápletka v tomto napínavém komediálním příběhu. Bez zápletky by nebyly skulinky a bez skulinek by nebylo tolik politiků, co mají účty plné peněz, které nejsou schopni vysvětlit…

-Iva Lecká | Vyšlo na Profit.cz, předplaťte si týdeník Profit

Kurzy

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,630 23,810
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články