Poslanci schválili financování studia stavebním spořením

12. 6. 2009 – 2:24 | Stavební spoření | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Poslanci schválili financování studia stavebním spořením
Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Vysoká škola je finančně náročná pro většinu studentů, i rodiče studentů. Jsou studenti, kteří mají potenciál v životě dosáhnout zajímavých pracovních výsledků. Bohužel však ne vždy je dostatek finančních prostředků, aby mohli studovat pro lepší uplatnění na trhu práce. V mnoha zemích jsou půjčky a úvěry pro studenty běžnou součástí bankovního systému. V České republice se školství a bankovní systém teprve učí „spolupracovat“. Novinkou mají být levné úvěry na studium ze stavebního spoření.


Poslanecká sněmovna odsouhlasila rozšíření účelovosti úvěrů ze stavebního spoření o úhrady spojené se studiem na vysokých a středních školách.

- Stavební spořitelny budou půjčovat i na vysokoškolská studia
- Stavební spoření: Zájem o spoření klesl
- Stavební spoření a finanční krize - co vás zajímá
- Jak spořit bez rizika? Zvolte stavebí spoření!

Novela zákona má podle svých autorů umožnit, aby studenti mohli prostředky z úvěru ze stavebního spoření využít na úhradu poplatků za ubytování, dopravu, ale také školného. Dosud bylo možné zestavebního spoření financovat pouze bytové potřeby klientů. 

Návrh novely zákona však musí ještě schválit Senát a podepsat prezident, proto není zcela jisté, zda, a v jaké podobě bude platit.

Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články