Potvrzeno: Učitelé přijdou o tisícovku měsíčně

15. 5. 2012 – 20:12 | Práce | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Potvrzeno: Učitelé přijdou o tisícovku měsíčně
Školy by měly v rámci vázání prostředků ušetřit v průměru na platech pedagogů skoro 600 korun měsíčně, na nepedagogických výplatách pak 310 korun, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Pedagogičtí pracovníci přijdou o více než tisíc korun měsíčně už od květnové výplaty, vláda slib se čtyřmi miliardami pro platy učitelů do nového programového prohlášení nedala, řekl Mediafaxu v úterý po jednání školských odborů s premiérem Petrem Nečasem (ODS) jejich předseda František Dobšík.

"Bude se to různit, škola od školy. Osobní ohodnocení, odměny, na to můžou zaměstnanci - pedagogové i nepedagogové - zapomenout," řekl Dobšík. Na některých školách zmizí z výplatnice učitelů už od května tisíc korun. "Čím to udělají později, tak bude částka vyšší," dodal o škrtu.

TIP: Nabídky práce - Výchova a vzdělávání

Školy by měly v rámci vázání prostředků ušetřit v průměru na platech pedagogů skoro 600 korun měsíčně, na nepedagogických výplatách pak 310 korun. Protože se počítá se škrtem na celý rok, ale začne platit až od pololetí, snížení platů bude radikálnější.

Českomoravský odborový svaz pracovníků školství, kterému Dobšík předsedá, je již delší dobu ve stávkové pohotovosti. O případných protestech rozhodne mimořádné předsednictvo svazu, které zasedne příští pátek, částečně se odboráři poradí i s kolegy na mimořádném sněmu Českomoravské konfederace odborových svazů, který bude v úterý.

Kurzy

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články