Povinné ručení, nebo havarijní pojištění přes internet uzavírá každý páty Čech

14. 10. 2010 – 20:44 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Povinné ručení, nebo havarijní pojištění přes internet uzavírá každý páty Čech
Přesto mezi Čechy stále převažuje obliba sjednávání pojistné smlouvy na pobočkách nebo u pojišťovacích agentů, Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Stále více Čechů uzavírá pojistku na své auto prostřednictvím internetu, v současnosti dává tomuto způsobu v Česku přednost každý pátý člověk. Vyplývá to z průzkumu Direct Pojišťovny, jehož výsledky zveřejnila ve čtvrtek.

"Už dávno neplatí, že internet je doménou těch nejmladších. Podle našeho průzkumu si celkem 22 procent respondentů ve věku mezi 40 a 50 lety uzavře novou autopojistku právě prostřednictvím online kanálů," prohlásil mluvčí pojišťovny Tomáš Zavoral.

 

TIP: Hypotéka, nebo pojištění přes internet? Máte svá práva!

 

Přesto mezi Čechy stále převažuje obliba sjednávání pojistné smlouvy na pobočkách nebo u pojišťovacích agentů. Právě pobočky jsou stále nejpopulárnějším místem pro uzavření autopojištění, smlouvu si tímto způsobem naposledy sjednalo 46 procent Čechů. Z průzkumu přitom vyplývá, že pobočky jsou oblíbené především u starší generace - 54 procent respondentů ve věku 51 až 60 let uvedlo, že si příští autopojištění uzavře na přepážce.

-Filip Sušanka,Mediafax

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články