Povinné ručení, pojištění majetku i životní pojištění brzo zdraží

28. 3. 2011 – 8:41 | Pojištění | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Povinné ručení, pojištění majetku i životní pojištění brzo zdraží
Pojišťovnám rostou výdaje - na výplatu škod kvůli nákladnějším motorovým vozidlům či rozsáhlejším živelním pohromám, Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Ceny majetkového i životního pojištění jsou na historickém minimu, ale brzy zamíří vzhůru. Shodují se na tom šéfové České pojišťovny, Allianz, ČSOB a České podnikatelské pojišťovny ze skupiny VIG, které reprezentují přes 70% tuzemského pojišťovacího trhu. Píší o tom pondělní Hospodářské noviny.

Ještě letos pocítí zdražení hlavně řidiči, kteří bourají. K důslednému uplatňování takzvaných malusů se už přihlásila Allianz, stejnou strategii se chystají uplatňovat i další společnosti. "Špatnou zprávou pro špatné řidiče bude letos zdražování," říká Jeroen van Leeuwen, šéf ČSOB Pojišťovny.

Pojišťovnám rostou výdaje - na výplatu škod kvůli nákladnějším motorovým vozidlům či rozsáhlejším živelním pohromám. Po katastrofě v Japonsku očekávají také zdražení svého vlastního zajištění. "V neživotním pojištění jsme se přiblížili k hraně a už dlouho v tom pokračovat nelze," uvedl Jakub Strnad, šéf Allianz pojišťovny. Kromě toho budou muset pojišťovny kvůli evropské regulaci přísněji posuzovat rizika a více informovat klienty o jednotlivých produktech, což mimo jiné povede ke zvýšení administrativních nákladů.

-Petr Barták | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články