PPF žaluje Zentivu a usiluje o výměnu vedení

5. 2. 2009 – 3:21 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

PPF žaluje Zentivu a usiluje o výměnu vedení
Zentiva | zdroj: NašePeníze.cz

PPF svou žalobou usiluje o svolání mimořádné valné hromady, kde by byla projednána výměna představenstva farmaceutické společnosti.

Podle vyjádření Zentivy usiluje PPF kromě výměny vedení o uveřejnění dalších informací týkajících se jakýchkoli smluv, které byly uzavřeny se společností Sanofi-Aventis. Představenstvo Zentivy je dle svého vyjádření přesvědčeno, že soudní řízení je zcela neodůvodněné a má v úmyslu se podané žalobě bránit.

\"Nedomníváme se, že by tato žaloba měla nějak oddálit ukončení dobrovolné nabídky na převzetí Zentivy ze strany Sanofi-Aventis ve výši 1150 Kč/akcii, která končí 20. února 2009. Jen bychom chtěli připomenout, že dnes (4. února) má Evropská komise vydat rozhodnutí ohledně zmíněné nabídky\" komentuje události Milan Vaníček z Atlantik FT. \"Očekáváme kladné rozhodnutí. Rovněž se stále domníváme, že PPF (24,3% vlastník) a další významní akcionáři z řad finančních investorů nabídky ze strany Sanofi-Aventis využijí a dané prostředky využijí na jiné investice. V tomto případě dle našeho odhadu dojde postupně ke stažení akcií z veřejného obchodování,\" doplňuje Vaníček.

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,290
USD 23,420 23,600
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články