Práce: Škoda Auto rozšiřuje převodovkárnu. Zaměstná 270 lidí

22. 5. 2009 – 1:37 | Práce | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Práce: Škoda Auto rozšiřuje převodovkárnu. Zaměstná 270 lidí
Foto: škoda auto | zdroj: NašePeníze.cz

O nový model koncernových převodovek rozšíří na konci příštího roku svou produkci mladoboleslavská Škoda Auto. Celkem do expanze investuje přes 1,5 miliardy korun a vytvoří až 270 nových pracovních míst.


Nové převodovky se budou montovat nejprve do malého rodinného vozu, později také do modelů Škoda a dalších malých vozů ostatních koncernových značek,“ vysvětluje Milan Staněk, vedoucí výroby agregátů společnosti Škoda Auto a dodává: „V současné době jsme v Mladé Boleslavi ve výrobě převodovek na maximu kapacity. Denně jich dodáváme kolem dvou tisíc.“

- Škoda Auto představuje novou tvář modelů Octavia RS a Scout
- Nejobdivovanější firma v ČR je Škoda auto
- Výroba aut v Česku: Škodovka opět nabírá dech
- Škoda YETI vstupuje na trh, jak si povede?
- práce: Krize nekrize, odborníci chybí stále v mnoha oborech
- Bez práce je stále více lidí, nezaměstnanost je nejvyšší od ledna 2007

„Investice Škody Auto je o to cennější, že ji společnost oznamuje v době, kdy řada jiných firem spíše stagnuje,“ upozorňuje Alexandra Rudyšarová, pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest. „Škoda vytváří pracovní místa určená především kvalifikovaným lidem s přinejmenším středoškolským vzděláním, navíc pro svou expanzi nezabírá novou plochu na zelené louce, ale rekonstruuje a inovuje stávající budovu. I proto pro svou investici získala podporu státu.“

Škoda Auto patří k nejčastějším partnerům agentury CzechInvest. Naposled za podpory agentury 16. prosince 2008 otevřela nové technologické centrum za 1,159 miliardy korun, ve kterém vznikly tři stovky pracovních míst pro nové vývojáře. Celkem se tak počty designérů ve Škodě vyšplhaly na 1 570 lidí.

Převodovky do koncernových vozů se v Mladé Boleslavi začaly vyrábět téměř přesně před deseti lety. Nový model potřebuje o pětinu méně dílů a je tak velmi kompaktní. To z něj dělá podle Staňka ideální převodovku do malého ekologického auta s co nejnižšími emisemi zplodin.

Vedle výroby vozů pod vlastní značkou v současné době dodává Škoda Auto celé skupině Volkswagen nízkoobjemové tříválcové motory  1.2 HTP 44 kW 6V a 1.2 HTP 51 kW 12V a převodovku MQ200. Využívají se ve vozech Škoda Fabia a Škoda Roomster, Volkswagen Polo a Volkswagen Fox, Seat Ibiza a Seat Cordoba.

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články