Práce v zahraničí láká čím dál víc lidí, kde hledat nabídku?

13. 4. 2015 – 0:12 | Práce | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Práce v zahraničí láká čím dál víc lidí, kde hledat nabídku?
Vydělávat peníze v zahraničí chce stále více Čechů. Nabídek je celkem dost, ale je třeba dobře vybírat. Nejsnazší formou je asi hledání práce pomocí agentury, která se na pracovní nabídky ze zahraničí specializuje. Foto:SXC, Text:MED | zdroj: NašePeníze.cz

Vydělávat peníze v zahraničí chce stále více Čechů. Nabídek je celkem dost, ale je třeba dobře vybírat. Nejsnazší formou je asi hledání práce pomocí agentury, která se na pracovní nabídky ze zahraničí specializuje.

Stále více Čechů utíká za prací do zahraničí. Nejčastěji do okolních států, ale často končí také ve Velké Británii, nebo třeba Švýcarsku. Celkem v zahraničí vydělává na živobytí přes 100 tisíc českých občanů.

Důvodů, proč Češi odchází do zahraničí, je hned několik. Na prvním místě jsou logicky platové podmínky, které se těmi u nás dají srovnávat opravdu jen těžko. Dalším důvodem je sociální systém, který je také ve většině okolních států komfortnější než v Česku.

Například 24letý Oto odešel pracovat do Německa hned po škole. Teď už je tam pátým rokem a vypracoval se na vrchního číšníka v restauraci kousek za hranicemi. "Tím hlavním aspektem, proč pracuju v Německu, jsou platové podmínky, které jsou nesrovnatelné, jsou, dá se říci, minimálně dvojnásobné," dává jasný argument pro práci v zahraničí mladý číšník Oto. V Německu si měsíčně vydělá okolo 1600 euro, což je přibližně 43 tisíc korun. A takové peníze by prý v Česku neměl.

Zahraniční pracovní nabídky specializovaných agentur

Agentura Dobrá práce

Jobs.cz

Anonnce

Pracevzahranici.info

Profesia

Na zkušenou

 

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články