Pracovní nabídka? Ulovte mafiána za stovky milonů

9. 4. 2012 – 22:15 | Práce | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Pracovní nabídka? Ulovte mafiána za stovky milonů
Peníze za dopadení zločince můžete získat i z českých luhů a hájů, Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Na Velký pátek jsme si připomínínali smrt Ježíše Krista na Kříži. Před více než dvěma tisíci lety ho zradil Jidáš za 30 stříbrných. Pokud si chcete vydělat peníze podobným způsobem, nemusíte udávat své blízké. Stačí najít nějakého z nejhledanějších mafiánů světa.

Tak jako se v seriálu Odpadlík živil Reno Rains pátráním po zločincích, můžete se na celý život zabezpečit i vy. Otázkou je, jak dlouho potom ještě budete žít. Nebudeme si nic namlouvat, není to zrovna nejbezpečnější povolání. Proto je nejlepší vyhlédnout si jednoho zločince, shrábnout odměnu a jít od fochu.

Do Mexika pro mafiána

Jestli vás tato „pracovní nabídka“ zaujala, spojte své putování po stopách mafiánů s dovolenou. Ze statistického hlediska se mimo USA vyplatí Mexiko. Ze seznamu nejhledanějších zločinců, který vydává FBI, tam bylo chyceno 15 hledaných. A je jen otázkou, kolik lidí tohoto typu se tam stále ukrývá.

Nejzajímavější je v tomto ohledu je stát vedle Mexika Belize. Úředním jazykem je tam angličtina a země zásadně nevydává zločince. Proto tam prý často narazíte na pár mafiánských bossů. Ale pozor, abyste se nedostali do nějaké nepříjemné rozepře, až se někdo dozví, co doopravdy v Belize hledáte.

Není velkým překvapením, že šéf nejmocnějšího drogového gangu Joaquín Archivaldo Guzmán Loera je z Mexika. Pátrání po tomto malém velkém muži se rozhodně vyplatí. Mexičané na něj vypsali odměnu ve výši 30 milionů dolarů a Američané pět milionů dolarů. Pravděpodobně se podle časopisu Forbes skrývá někde ve státě Durango na severovýchodě Mexika.

Největší zldoduch už byl dopaden

Obrovský balík peněz (27 milionů dolarů) byl nabídnut za Usámu bin Ládina, ten už není mezi živými a ze seznamu zločinců byl stažen. Obávaného šéfa teroristické skupiny al-Káida zneškodnilo americké komando v Pákistánu.

Snažení obyčejného člověka nemusí být marné. Podle časopisu Epocha veřejnost pomohla dopadnout 153 nejheldanějších grázlů světa.

Pátrání po zločincích se ale také může zvrtnout. Před lety prý vyslali Mexičané několik svých nejlepších vojáků na protidrogový výcvik do USA. Po návratu tato drsná jednotka pozatýkala pár velkých drogových mafiánu. Neuplynula dlouhá doba a najednou se slehla zem i po této jednotce. Buď je někdo odstranil a zakopal, nebo si užívají své miliony za mlčení třeba někde v Belize.

Co znamená MAFIA:

Zkratka MAFIA je Morte alla Francia, Italia avela (MaFIa), což znamená: „Francii smrt, oddech Itálii“. V palermském dialektu pak slovo Mafia označuje hrdost, sebevědomí a jistotu. Oficiálně se toto slovo objevilo v roce 1838 a úřady ho do dnes používají pro označení určitého typu zločinců.

Pro odměnu nemusíte tak daleko

Peníze za dopadení zločince můžete získat i z českých luhů a hájů. „Raiffeisenbank nabízí od roku 2007 odměnu za informace vedoucí k dopadení pachatele jakéhokoli loupežného přepadení naší pobočky. Odměna je stanovena ve výši půl milionu korun bez ohledu na výši zcizené částky, odměna platí i pro neúspěšné případy, kdy nedošlo k odcizení žádné hotovosti. Vyhlášení odměny je především určitou prevencí, která má potenciální pachatele odradit od přepadení našich poboček, je to jen jeden z mnoha kroků zvyšujících zabezpečení našich poboček. Cílem je ukázat potenciálním pachatelům, že přepadení pobočky se nevyplácí, pachatelé jsou často dopadeni ihned po činu a množství odcizených peněz je velmi nízké a výrazně nižší, než jaké jsou představy těchto potenciálních pachatelů. V minulosti jsme již půlmilionovou odměnu několikrát vyplatili,“ řekl pro Investujeme.cz Tomáš Kofroň, tiskový mluvčí Raiffeisenbank.

Není to sice pět milionů dolarů, které podle magazínu Forbes vyplatí USA například za šejka Davúda, indického drogového mafiána, nebo za multimilionáře Félicina Kabuga, který je obviněn z jedenácti zločinů při rwandské genocidě z roku 1993, ale třeba to bude o trochu bezpečnější. I když vydělat si peníze tímto způsobu je jen pro opravdu silné nátury a rozhodně to nemusí skončit tak růžově jako většina filmů a seriálu na toto téma.

-Monika Hrušová | Více zajímavostí najdete na Investujeme.cz

Čtěte také:  Pamětní mince – pěkná jistota, nebo výnosná spekulace?

Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,110 25,230
USD 23,360 23,540
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články