Praha je bezpečnější než Vídeň, ČR předčí i řadu evropských zemí

15. 6. 2011 – 10:37 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Praha je bezpečnější než Vídeň, ČR předčí i řadu evropských zemí
Srovnání kriminality provedl Odbor výzkumů, trendů a inovací agentury CzechTourism na základě policejních statistik a demografických dat, Foto: NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

V počtu trestných činů na počet obyvatel je Praha bezpečnější turistickou destinací než Vídeň, Paříž či Londýn, ve světovém žebříčku mírumilovnosti zase Česká republika předčí řadu evropských zemí. Vyplývá to ze zprávy Česká republika - bezpečná destinace, kterou ve středu zveřejnil CzechTourism.

V roce 2009 připadlo na deset tisíc obyvatel českého hlavního města 682 trestných činů. Ve Vídni, která je hlavním konkurentem Prahy na poli cestovního ruchu, připadlo na deset tisíc obyvatel 1 032 trestných činů. Vyšší počty trestných činů na počet obyvatel zaznamenali autoři zprávy také v metropolích jako je Paříž, Londýn nebo Brusel.

Srovnání kriminality provedl Odbor výzkumů, trendů a inovací agentury CzechTourism na základě policejních statistik a demografických dat. Zpráva agentury CzechTourism k vyhodnocení bezpečnosti ČR jako turistické destinace využívá také světově uznávané ukazatele jako je Global Peace Index či Index konkurenceschopnosti v cestovním ruchu. Ve většině těchto ukazatelů si ČR vede velmi dobře.

-Filip Sušanka | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články