SiN Episodes: Emergence se připomíná
zdroj: tisková zpráva

SiN Episodes: Emergence se připomíná

16. 11. 2005 11:11 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

O pozornost se opět hlásí SiN Episodes, first-person střílečka na Source enginu od Valve, která je zvláštní zejména svým konceptem s vycházením po epizodách.

Ta první s podtitulem Emergence se v současné době blíží do alfaverze, kdy jsou dodělány skripty nebo levely, ale včera zopakovaný záměr stihnout ji vypustit do konce kalendářního roku vnímám jako absolutně nereálný. Ptáte se, co vlastně Ritualu na hře tak dlouho trvá, když jde jen o kratší epizodu? Jednak tráví moře času zkoušením, jaké nápady a rozhodnutí po stránce designu jsou vlastně zábavné či přínosné pro hratelnost, a také pilují vzhled charakterů (ty údajně prošly 8 různými grafickými studii a jejich návrh trval půl roku!) nebo jiné věci, které zůstanou v příštích epizodách totožné, čímž se mnohonásobně ukrátí nutný čas na jejich vývoj.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Hlavní hrdiny nadabují stejní herci jako v předchozím SiNu - tedy Eric Mills coby Blade, Hanna Logan jako Elexis a Billy O'Sullivan ztvární JCho. Role Jessicy, tedy té dívčiny na čerstvých screenshotch výše, se ujme Jen Taylor, která dabovala Cortanu v sérii Halo. Dohrání první části SiN Episodes za 20 dolarů by mělo průměrně zdatnému jedinci zabrat 5-6 hodin, ale s multiplayerem, ač jsou některé jeho funkce už rozpracovány, pro začátek určitě nepočítejte; dostane se na pořad dne až později.

Zajímavou novinkou jinak je plán uvolnit přes Steam předělávku původní plné verze FPS SiN z roku 1998). Ta má obsahovat překopaný vyhledávač serverů (ala Steam) a nový ovladač zvukových karet SoundBlaster, nicméně střípky z PC Gameru o přenesení grafického enginu z Quake 2 na Source technologii (HL2) dosud nikdo nepotvrdil a patrně o tom zatím není rozhodnuto.
zdroj: Ritualistic

jd

Nejnovější články