Praha zakazuje pití alkoholu! Kde ho už nesmíte pít?

22. 9. 2013 – 20:43 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Praha zakazuje pití alkoholu! Kde ho už nesmíte pít?
Magistrát si ale posvítil hlavně na obecná veřejná místa, kde obyvatelé Prahy musejí čelit nejčastěji bezdomovcům popíjejícím alkohol. Těmito místy jsou zastávky městské hromadné dopravy a dětská hřiště. Foto:SXC, Text:MED | zdroj: NašePeníze.cz

Magistrát hlavního města se rozhodl rozšířit počet zón, kde se na veřejnosti nesmí pít alkohol. Z původních 459 jich bude 837. Podívejte se, kterých míst se zákaz týká a od kdy nová vyhláška začne platit?

Je to jistě dobrá zpráva pro všechny obyvatele, kterým vadí opilci motající se s lahví alkoholu v ruce po veřejných prostranstvích, hlavně pro rodiče s dětmi. Magistrát Prahy rozšíří počet bezalkoholových zón. Zákaz pití alkoholu nově zahrnuje například okolí Národního divadla nebo Slovanského ostrova.

TADY NAJDETE KOMPLETNÍ SEZNAM MÍST, KDE SE NESMÍ V PRAZE PÍT ALKOHOL:

Seznam míst v Praze kde se nesmí a nebude smět pít alkohol [pdf]

Magistrát si ale posvítil hlavně na obecná veřejná místa, kde obyvatelé Prahy musejí čelit nejčastěji bezdomovcům popíjejícím alkohol. Těmito místy jsou zastávky městské hromadné dopravy a dětská hřiště.

Od teď v okruhu 100 metrů od těchto míst nesmí být přistižen nikdo s lahví alkoholu v ruce. A novela není jen nějakou kosmetickou úpravou, protože původní vyhlášku z roku 2008, která stanovovala 459 míst, kde se nesmí pít, téměř zdvojnásobuje, a to na 837 míst. Platit začne vyhláška už za dva týdny, 3. října.

Kurzy

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články