Nová hybridní konzole EVO: Phase One
zdroj: tisková zpráva

Nová hybridní konzole EVO: Phase One

28. 1. 2006 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Společnost Envizions Computer Entertainment Corporation oznámila, že plánuje na letošní E3 v Los Angeles představit veřejnosti prototyp svého nového produktu, hybridní next-gen multimediální/herní konzole zvané EVO: Phase One.

Prakticky vzato, jde vlastně o upravené PC. Upravené mj. i v tom smyslu, že má být obdařené chladícím systémem společnosti CoolIT Systems, který funguje na bázi chlazení kapalinou. EVO se tak stane jedním z prvních herních systémů s tímto druhem chlazení. Envizions si od toho slibují značné navýšení výkonnosti konzole, nemluvě o významném snížení hlučnosti.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Jak má EVO: Phase One vypadat, zatím Envizions tají. Finální pre-renderovaný návrh jejího designu bude k vidění na stránkách společnosti posledního března. Podle obrázku, který je tam umístěn nyní, to bude něco na způsob videa nebo DVD přehrávače. Tisková zpráva upřesňuje velikost: 380 mm x 300 mm x 100 mm (š x d x v). Postavit to bude možné horizontálně i vertikálně. Systém bude dodáván s dálkovým ovladačem a budou s ním kompatibilní různá bezdrátová ovládací zařízení jako klávesnice, myši či gamepady. Půjde připojit k běžné TV i HDTV. Pro připojení k monitoru však bude třeba dokoupit VGA adaptér. Dále má EVO disponovat funkcemi DVD rekordéru, CD přehrávače, možností surfovat na Internetu a díky zabudovanému tuneru sledovat TV nebo poslouchat FM rádio.

Ale vás jistě momentálně zajímá především obsah krabičky pro případ, že byste ji chtěli využít právě jako herní konzoli. EVO: Phase One bude tedy v zásadě plně funkčním, ale nijak zvlášť převratným PC vybaveným upraveným softwarem. Střeva vytvoří procesor AMD Athlon 64 3200 2.0 GHz; Nvidia Geforce 6200 - 4 pipelines, jádro taktované na 300 MHz a paměť na 500 MHz (původně se počítalo s grafikou od ATI); 1 GB RAM (2 x 512 DDR SDRAM); 80 GB hard disk. Zájemci budou moci upgradovat dle libosti. Součástí jinak bude také DVD-ROM schopná přečíst DVD-video, DVD-ROM, DVD-R/RW, DVD+R/RW, CD-ROM, CD-RW. Co se týče audia, bude zde Creative Labs Audigy SE (24-bit Advanced HD, EAX Advanced HD) s podporou prostorového zvuku 7.1, 6.1 a 5.1. Krabička bude dále vybavena celkem šesti 2.0 USB PC porty (2 vpředu, 4 vzadu), čtečkou karet "9 in 1" a Ethernet port. Operačním systémem bude Microsoft Media Center 2005. Běžet na tom má vedle upravených EVO her i většina PC her a softwaru.

Myšlenka Evo Phase One vychází z bezdrátové komunikace. Podle vývojářů by mělo být možné, aby s využitím této krabičky a bezdrátových Envizions RF routerů vybavených OS Linux (EVO přitom může být umístěna kdekoliv v domě, síť bude kryptovaná) několik lidí nezávisle na sobě hrálo současně stejnou anebo i každý jinou hru (což si vzhledem k hw specifikaci moc dobře nedokážu představit, pokud tedy nemá jít o nějaké ty speciální EVO hry) anebo sledovalo nějaký televizní kanál (to už se mi zdá pravděpodobněji využitelné). Když v říjnu loňského roku Envizions poprvé představili své plány ohledně EVO: Phase One, uvedli, že ji chtějí vypustit do oběhu už na začátku druhého kvartálu tohoto roku s tím, že by se cena měla pohybovat okolo 579 dolarů. V čerstvé tiskové zprávě se o konkrétním termínu uvedení produktu nepíše. Naráží se pouze na zmíněné routery, které prý nebudou k dostání dřív než za rok.

zdroj: PR

korgull

Nejnovější články