Next-gen střípky z Resistance Fall of Man
zdroj: tisková zpráva

Next-gen střípky z Resistance Fall of Man

25. 7. 2006 22:22 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Připravovaná FPS pro konzoli PS3 se díky exkluzivním informacím z tištěného PSM periodika zase trochu více poodhaluje, takže po dřívějších informacích můžeme směle přikročit k avizovaným novinkám.

Tou první má být online multiplayer až pro 40 hráčů (ač bylo původně deklarováno 32), kousek za ním na druhém místě je kooperativní akce na rozdělené obrazovce a v téhle souvislosti ještě zmínka, že hra má běžet na stabilních 30fps (při rozlišení 720p). Přičemž zlikvidovaní oponenti, resp. jejich těla, zůstávají ležet na místě, takže doufám, že k ohlášeným zbraním nebude třeba ještě lopata.

K těm zbraním. Má tu být např. MSA2 karabina, Rossmore 236 (brokovnice), hodně energický Auger (střílí energetické výboje skrze pevné objekty, v sekundárním módu slouží jako štít), M54 Law (rakety manuálně naváděné laserem), Sapper (vystřeluje jakési malé objekty, jejichž rozstřelením vzniká řetězová exploze) či granáty. Užijete si ovšem i boje tváří v tvář a v rámci multiplayerových klání stačí dva povedené zásahy a je po vás veta, v případě, že je na vaši maličkost veden atak zezadu, jste okamžitě mrtví. Ovšem naopak to platí zrovna tak. Ke svým soupeřům se tedy budete moci opatrně přikrást, aniž by tito o vás věděli, aspoň za předpokladu, že si zavčas vypnete, resp. zhasnete baterku;-) Tohle ovšem platí zejména pro singleplayerovou kampaň.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Zajímavé je, že vašim mimozemským oponentům nebudete rozumět, resp. jejich řeč bude pro vás srozumitelná až po určité době hraní. Jaká v tom může být výhoda se lze snadno dovtípit, a když je tak řeč o řeči, Blu-ray disk má nabídnout výběr z několika jazyků už v první dostupné verzi téhle hry na trhu, takže si budete moci navolit kupř. japonštinu, angličtinu a nebo němčinu. Tady připomínám, že PS3 nemá mít regionální omezení, takže pokud k podobnému kroku sáhnou i ostatní vývojářská a vydavatelská studia (zj. ta japonská), budete si moci některé herní kousky pořídit už v okamžiku, kdy se premiérově objeví na japonském trhu. Těžko předpokládat, že by se to mělo týkat také RPG žánru, ale za alternativu AJ textu by myslím nikoho neubylo.

To jsem však hodně odbočil, nyní zase zpátky k Resistance, kde se máte připravit i na některé pasti typu vznášejících se min, kterým se tak musíte vyhnout buď jejich přeskočením, nebo podlezením. V souvislosti se shora naznačenými souboji na tělo bude využit ovladač, resp. jeho technologie snímání pohybu, takže budete-li jím otáčet do stran, budete moci ze sebe setřást příliš dotěrného soka. Nadějete se rag-doll animací, takže např. zasažený aliení odstřelovač na balkóně se v testu redakce PSM realisticky zřítil dolů, s tím, že se při pádu zachytil a zůstal v téhle poloze viset hlavou dolů. Dočkáte se i nějakého blíže nespecifikovaného využití HDD, stejně jako skriptovaných animací a nehratelných černobílých sekvencí umocňujících tuhle válku. O které se kdosi zmínil, že by mohla být nabízena v bundlu se samotnou konzolí.
zdroj: PSM

mart

Nejnovější články