Přes 70 % žádostí o dotace z fondů EU podaných ve spolupráci s RAVEN EU Advisory bylo úspěšných

11. 2. 2009 – 11:07 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Přes 70 % žádostí o dotace z fondů EU podaných ve spolupráci s RAVEN EU Advisory bylo úspěšných
Foto: sxc.hu | zdroj: NašePeníze.cz

Úspěšnost projektů zpracovaných společností RAVEN EU Advisory podaných do jednotlivých Operačních programů Podnikání a inovace v letech 2007 a 2008 byla 74 %. V současné době je největší zájem o druhou výzvu programu podpory Eko-energie. V této oblasti dosáhl RAVEN EU Advisory u projektů podaných v první výzvě úspěšnost 67 %. RAVEN EU Advisory je jednou z největších firem z oblasti poradenství při získávání dotací ze strukturálních fondů na trhu.

„Řada podnikatelů se na nás v současné době obrací se žádostí o pomoc při získání dotace ze strukturálních fondů EU na různé stavební úpravy a rekonstrukce svých nemovitostí, díky kterým mohou dosáhnout energetických úspor při své podnikatelské činnosti,“ uvedl Richard Lev, ředitel odboru Podpory podnikání a inovací RAVEN EU Advisory. „Na realizaci těchto projektů mají podnikatelé nyní šanci získat dotaci právě díky vyhlášení druhé výzvy programu Eko-energie. Spoluprácí s naší společností se pravděpodobnost získání dotace podstatně zvyšuje. Je tomu tak díky komplexnímu poradenství a řešení na míru, kterou umíme každému klientovi nabídnout,“ dodal Richard Lev.

Zájemci, kteří chtějí žádat o dotaci z druhé výzvy programu Eko-energie, mají šanci podat žádost do konce února 2009. Finanční alokace pro druhou výzvu programu Eko-energie je 2 mld. Kč. Dotaci lze čerpat například na zateplení budov, opravy střech, výměny oken a dveří, případně na výměnu stávajícího topného zařízení za nové, výkonnější. Na základě získané dotace ve výši až 60 % si mohou podnikatelé snížit náklady na zavedení energeticky úsporných opatření, které budou mít za následek pokles spotřeby energie a nákladů s tím spojených.

 RAVEN EU Advisory pomohl podat žádost během první výzvy programu Eko-energie celkem patnácti svým klientům, přičemž u deseti žádostí byla dotační podpora schválena. 
 

Výzva

Počet podaných žádostí

Počet schválených žádostí

Úspěšnost1) REUA

Marketing

26

23

88,5 %

Rozvoj

36

16

42 %

Inovace

8

5

72 %

Eko-energie

15

10

67 %

ICT2) v podnicích

16

16

100 %

 

 

 

 


    Vysvětlivky:

1)     Zdroj: REUA

2)     Information and Communication Technologies – výzva pro zavádění informačních a komunikačních technologií do společností

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,290
USD 23,420 23,600
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články