Přijde Česko o ruské turisty a jejich peníze?

26. 3. 2014 – 20:49 | Podnikání | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Přijde Česko o ruské turisty a jejich peníze?
V roce 2013 přijelo do České republiky 137 tisíc ukrajinských turistů. Ve stejném roce přijelo 759 tisíc ruských turistů, Foto:Radka Malcová | zdroj: NašePeníze.cz

Asociace cestovních kanceláří České republiky řeší v současné době několik klíčových problémů, které mají velmi vážný dopad na práci cestovních kanceláří a agentur. Mezi nejvážnější z nich patří politicky nekorektní komentáře k situaci na Ukrajině.

Nejaktuálnějším problémem je pedle asociace nadbytečný vliv politiky do práce cestovních kanceláří a agentur. Dříve se většinou jednalo především o politiku v zemích, kam mířili naši turisté, a situace se tak dotýkala především výjezdové turistiky.

„Situace na Ukrajině zasáhla bohužel velmi vážně i do života cestovních kanceláří a agentur, které se zabývají příjezdovou turistikou především z Ruské federace,“ uvádí Viliam Sivek, předseda Asociace cestovních kanceláří České republiky. Zároveň doplňuje, že jsme rádi, že vláda jako celek  vyjadřuje v současné době  k složité situaci na Krymu objektivní stanoviska.

V roce 2013 přijelo do České republiky 137 tisíc ukrajinských turistů. Ve stejném roce přijelo 759 tisíc ruských turistů, což je o 65 tisíc více oproti roku 2012. Turisté z Ruska jsou velmi bonitní návštěvníci, protože jejich průměrná doba pobytu je 5 dní a denní útrata dosahuje téměř 4 tisíce korun.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články