Příprava na pohovor: Co na sebe?

5. 8. 2013 – 14:38 | Práce | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Příprava na pohovor: Co na sebe?
V čem jít na pohovor v takovém počasí? Co si obléct, aby se člověk ve stresu a horku úplně nesložil? Máme pro vás pár tipů, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Foto:SXC, Text:MED | zdroj: NašePeníze.cz

V létě je to s oblečením těžké. A s letošními saharskými teplotami je to ještě o něco těžší. Jak ale přežít v takovém horku? Pokud chceme práci, tak chodíme na pohovory i v létě, horko nehorko.

V čem jít na pohovor v takovém počasí? Co si obléct, aby se člověk ve stresu a horku úplně nesložil? Máme pro vás pár tipů, se kterými nemůžete šlápnout vedle.

Na pracovní pohovor rozhodně nechoďte v kraťasech, sandálech, nebo dokonce žabkách. Dámy by měly nechat doma trička nebo tílka bez rukávů, pánové, žádající o vyšší pozice, by to také mohli jednou bez trička vydržet.

Ano, víme, je sice horko a teploty se na teploměru šplhají výš a výš, ale je nutné si uvědomit, že to, co patří na pláž, může celý pohovor pokazit hned, jak vstoupíte do dveří.

Dámy letos nešlápnou vedle v šatech klasických střihů, které vítězí nad kostýmky. Lepší je zvolit jednobarevnou variantu a nehýřit vzory. Pokud jsou šaty bez rukávů, je lepší doplnit je lehkým sáčkem.

Bez punčoch ano, ale žabky nechte doma

Rozzářit outfit pak můžete barevnými doplňky, či zajímavou kabelkou. Proti horku bojujte raději vhodnými materiály. Zaměřte se hlavně na ty přírodní a prodyšné.

"Nemít coby žena punčochy, to vám ve vedrech nejspíš budoucí zaměstnavatel odpustí. Pokud nemáte úplně dokonalé nohy a chcete se na pohovoru cítit sebejistě, existují krycí spreje nebo punčochy ve spreji, které leccos zachrání. Ovšem žabky patří na pláž a odhalená ramena a záda taky. Oblečení, respektive první dojem, je polovina úspěchu,“ radí Vendula Petříková, personální ředitelka společnosti EMTC.

Pánové si i letos oblékají slim varianty obleků. Z barev letí stále tmavší barvy - tmavě modrá, černá, tmavě šedá. Trendem jsou stále saka s dvěma knoflíčky, slim kalhoty a vypasované košile. Oblek by měl především dobře sedět, měl by být dobře ušitý, čistý, nezmačkaný a vhodně zvolený na danou příležitost.

Než půjdete na pracovní pohovor, vyzkoušejte si svůj "ohoz" v takové pozici, ve které vás uvidí personalista. Není nic horšího, než když zjistíte, že je sukně moc krátká, rozvírá se vám halenka, kalhoty praskají ve švech nebo že poskytnete pohled na barevné ponožky k tmavému obleku. "Oblečení je jedna z mála věcí, které můžete mít přesně pod kontrolou,“ dodává Petříková.

Nejlépe placené obory dle nabídek práce

 

 

 

 

 

 

Nejvyšší průměrné platy v okresech

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články