Problémových dlužníků ubývá

2. 5. 2012 – 13:41 | Půjčky | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Problémových dlužníků ubývá
Podle regionálních statistik registrů mají nejvíce potíží s úhradou svých závazků obyvatelé Ústeckého kraje, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Počet osob, které čelí neschopni řádně plnit své smluvní závazky, roste v devíti krajích, celková dynamika růstu však výrazně zpomaluje a je aktuálně nejnižší v historii sdružení Solus.

Na úrovni celé České republiky evidovalo sdružení k 31. březnu 2012 závazky po splatnosti u 7,97 procenta všech dospělých obyvatel ČR.

Regionální statistiky registrů zveřejnilo sdružení naposledy ke konci listopadu 2011. Nejvyšší růst počtu osob v prodlení zaznamenal od té doby Liberecký kraj – ke konci 1. čtvrtletí 2012 tam bylo v prodlení s úhradou svých závazků 10,77 procenta obyvatel starších 18 let (více než 800 nových osob se záznamem závazku po splatnosti). Ke snížení počtu osob v prodlení s úhradou splatných závazků došlo pouze v Pardubickém kraji a v Kraji Vysočina.

"Regionální data z klientských registrů Solus jsou důležitým doplňkem při vnímání celkové ekonomické kondice regionu. Jsou signálem nejen pro členské společnosti sdružení Solus, ale také pro stát a neziskový sektor, jehož organizace podle těchto údajů mohou lépe zacílit projekty v oblasti vzdělávání a finanční gramotnosti," přiblížil k využití regionálních statistik Jan Stopka, tajemník sdružení.

Kde je nevíce "problémových" dlužníků?

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články