Prodejní síť COOP bude prodávat benzin a naftu

26. 3. 2009 – 1:07 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Prodejní síť COOP bude prodávat benzin a naftu
Foto: coop | zdroj: NašePeníze.cz

Do byznysu s pohonnými hmotami se chtějí zapojit družstva ze skupiny COOP, do které patří zhruba 3 000 družstevních prodejen. Ve svých vlastních benzinkách chtějí nabízet jen nejprodávanější benzin Natural 95 a naftu.





- Spotřeba benzínu i nafty v lednu a únoru klesla

„Výběrové řízení už bylo ukončeno. Zájem je o výstavbu šedesáti až sedmdesáti pump, sedm by mělo být už letos v provozu,“ prohlásil prezident Svazu českých a moravských spotřebních družstev Zdeněk Juračka.

Spotřební družstva se inspirovala finským systémem ABC, kde družstva provozují restauraci, obchod a benzinku. „A je to velmi úspěšný projekt,“ chválí Juračka. Další inspirací byla podle něj dobrá zkušenost obchodních řetězců v Česku a zkušenosti dvou družstev, která podobný model uplatnila. Vlastní pumpy provozuje už Jednota Havlíčkův Brod a Konzum Ústí nad Orlicí. Svaz na výstavbu benzinky půjčí družstvům z vlastních peněz nebo ji pořídí sám a družstvu pronajme. „Pořizovací cena není tak vysoká, kolem tří milionů korun,“ objasňuje Juračka.

Svaz podepsal smlouvu s firmou Tenat, která se stane generálním dodavatelem nových bezobslužných čerpacích stanic COOP. Finální podobu pumpy by měl tvořit jeden stojan, platit se bude bankovními kartami.

Více na Profit.cz

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články