Prodejny Datart se v ČR buď prodají, nebo zavřou tvrdí vlastník

13. 12. 2012 – 9:46 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Prodejny Datart se v ČR buď prodají, nebo zavřou tvrdí vlastník
Společnost se svými řetězci Datart patří na českém trhu k předním prodejcům elektroniky. Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Vlastník řetězce prodejen Datart, se rozhodl prodejny prodat, nebo úplně zavřít. Tímto krokem chce vlastník řetězce podle agentury ČTK, která informaci převzala z britského Financial Times, eliminovat ztráty. Řetězce datart vlastní společnost Darty, která podniká v Česku, na Slovensku a ve Španělsku..

Podle agentury k tomuto kroku vede společnost slabá ekonomika Evropy a rostoucí silná konkurence na internetu.

Fima se chce dále zaměřit pouze na základní trhy Francie, Belgie a Nizozemska.

Podobný prodej nebo dokonce bankrot zažily bývalé prodejny firmy v Británii a Itálii.

Společnost se svými řetězci Datart patří na českém trhu k předním prodejcům elektroniky. Provozuje zde síť 31 prodejen a internetový obchod. V roce 2010/2011 skončila ztrátou 7,3 milionu korun.

Vedení společnosti Datart v ČR se k zprávě vyjádřilo takto:

Nepříznivé výsledky jednoho akcionáře se fungování společnosti DATART nedotknou. Společnost Datart působí na Českém a Slovenském trhu už více než 20 let. Její postavení je silné díky zaměření na nejlepší ceny, nejlepší sortiment a nejlepší služby. Jako první také srovnala ceny v kamenných prodejnách s cenami na internetu. Od roku 2000 je členem Darty Group.

Spolupráce, která byla zpočátku velice přínosná pro obě strany, začala v poslední době vykazovat velmi nízkou přidanou hodnotu pro Datart. Proto již několik měsíců probíhají jednání iniciovaná ze strany společnosti Datart, která směřují ke zpětnému převzetí podílu od Darty Group. Tato jednání dosud nejsou ukončena, výsledek je však očekáván v nejbližší době.

Datart je zdravá, dobře fungující společnost s významným podílem na obou trzích, a převzetí podílu partnera, který má potřebu aktuálně řešit svoji situaci na jiných trzích, jí umožní ještě dynamičtěji rozvíjet své aktivity na obou trzích, kde dlouho a úspěšně působí.

Zavírání prodejen v tomto kontextu rozhodně není aktuální, Datart má svoji konzistentní expanzní politiku, a v případě, kdy se naskytne vhodná příležitost, je připraven svoji síť podle aktuálních potřeb rozšiřovat. Toto potvrzuje mj. i otevření nové prodejny Datart v nákupním centru Breda v Opavě 15.11.2012 či celková modernizace prodejny v centru Nový Smíchov v Praze na nejnovější, moderní koncept prodeje elektroniky.

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články