Program důstojné penze s UniCredit Bank

30. 3. 2011 – 15:15 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Program důstojné penze s UniCredit Bank
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

V reakci na probíhající důchodovou reformu, nejistotu lidí ohledně výše jejich penze a rozumného zajištění ve stáří nabízí banka řešení pro všechny věkové kategorie klientů.

„Je jasné, že v budoucnu si člověk pouze se státní penzí nevystačí, protože bude skoro o polovinu menší a bude tedy potřebovat nutně nějaký dodatečný příjem. Vytvořili jsme nabídku, která by měla být uspokojivým řešením i po penzijní reformě. Chceme lidem jasně ukázat na orientačním příkladě, že je třeba se co nejdříve zajistit na stáří, a to dostatečně, aby se kompenzoval propad státní penze a zároveň si každý mohl udržet stávající životní úroveň,“ uvedl Ondřej Lokvenc, manažer Segmentu Personal Banking UniCredit Bank.

Např. klient, který má 35 let a jeho hrubý měsíční příjem je 30 000 Kč, by získal státní penzi zhruba 6 300 Kč. Program důstojné penze doporučuje klientovi mít celkový důchod ve výši 13 500 Kč a jasně ukazuje cestu, jak toho dosáhnout. V našem případě by si klient kombinací pravidelného investování a penzijního připojištění měl pravidelně odkládat částku 2 900 Kč měsíčně. Každý zájemce si může spočítat řešení Programu důstojné penze přímo na internetu přes jednoduchou kalkulačku, kterou najde na stránkách UniCredit Bank. Stačí vyplnit pouze dva údaje a výsledek se objeví okamžitě. Pro více informací je možné sjednat si schůzku s bankéřem nebo přímo zavolat na bezplatnou informační linku.

Program důstojné penze představuje zajímavou možnost přilepšení ke státní penzi v atraktivní kombinaci pravidelné investice s výhledem vyššího zhodnocení a penzijního fondu se státní podporou. A to už od 500 Kč měsíčně.

Pravidelná investice nabízí možnost pravidelně odkládat peníze do aktivně spravovaného fondu. Místo toho, aby klient investoval větší jednorázovou částku a vystavoval se tak riziku správného načasování investice, umožňuje pravidelné investování snížení tohoto rizika v průběhu času a menších částek. Tento produkt umožňuje klientům získat vyšší potenciální výnos než běžně dostupné spořící programy a zároveň se riziko možné ztráty průběhu investování snižuje.

Klient si může vybrat typ aktivně spravovaných fondů dle očekávání výnosu a míry rizika. Od června minulého roku zařadila banka korunovou verzi slavného amerického fondu s názvem U.S. Pioneer fund, který jako jediný na světě od svého vzniku v roce 1928, vygeneroval výnos přes milión procent. Neboli člověk, který do fondu v době založení investoval 1 000 dolarů, má něco málo přes 10 000 000 dolarů v dnešní hodnotě investice. Tento dokument nepředstavuje investiční doporučení. Bližší informace o Programu důstojné penze jsou k dispozici na webových stránkách www.unicreditbank.cz.
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,630 23,810
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články