Provozovatel mobilní sítě U:fon je v úpadku

16. 12. 2011 – 15:48 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Provozovatel mobilní sítě U:fon je v úpadku
U:fon je český mobilní operátor, který od května 2007 nabízí mobilní internet, bezdrátovou pevnou linku a digitální vysílačky, Foto:MobilKom | zdroj: NašePeníze.cz

Městský soud v Praze poslal do úpadku společnost MobilKom, která provozuje síť U:fon.

Firma je v insolvenčním řízení od 22. listopadu, návrh na něj podala sama. Jak tehdy společnost informovala, v příštích měsících má projít v rámci insolvenčního řízení restrukturalizací, na čemž se dohodli vlastník a management společnosti jako na dalším kroku ozdravění provozu.

Cílem je očistit společnost od úvěrové zátěže z minulosti a umožnit její budoucí fungování. "MobilKom dnes nemá žádné finanční závazky po splatnosti vůči státu a zaměstnancům. Zároveň je schopna díky aktivní zákaznické bázi hradit běžné provozní náklady, tedy i závazky vůči dodavatelům. Management MobilKomu ve svém návrhu na povolení reorganizace proto předpokládá zájem všech zainteresovaných stran, tedy věřitelů, zaměstnanců i vlastníka, na dalším provozu a rozvoji společnosti," popsala firma. Insolvenční návrh obsahoval i koncepci restrukturalizace společnosti.

Podle firmy tento administrativní krok nijak neovlivní poskytování služeb současným a novým zákazníkům.

Insolvenčním správcem společnosti se stala advokátka Kateřina Martínková, první schůze věřitelů se sejde 13. března 2012.

U:fon je český mobilní operátor, který od května 2007 nabízí mobilní internet, bezdrátovou pevnou linku a digitální vysílačky. V červnu 2008 spustil i mobilní hlasové služby. Společnost MobilKom, která U:fona provozuje, získala licenci na celoplošné vysílání v pásmu 410-430 MHz v roce 2006, což jí umožnilo vybudovat celoplošnou CDMA mobilní síť. U:fon nabízí datové služby prostřednictvím technologie CDMA EVDO revize A, jež je datovou sítí 3. generace srovnatelnou s UMTS/HSDPA. Od července 2010 MobilKom nabízí své hlasové a datové služby velkoobchodním způsobem a jako první tak umožnil vznik virtuálních operátorů v mobilních sítích v České republice. Společnost MobilKom získala strategického investora Divenno Holdings Limited, který v Česku vlastní společnosti Dial Telecom a Volný.

-Libor Popela | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články