Průzkum: Nezaměstnaní většinou pracovat nechtějí

7. 6. 2012 – 0:14 | Práce | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Průzkum: Nezaměstnaní většinou pracovat nechtějí
Přes dvě třetiny oslovených jsou toho názoru, že stát by měl mít povinnosti zajistit práci každému, kdo chce pracovat, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Většina nezaměstnaných jsou lidé bez skutečného zájmu o práci. Uvedla to aspoň více než třetina respondentů v šetření, o kterém ve středu informovalo Středisko empirických výzkumů (STEM), většina veřejnosti ale takový názor nepodpořila.

Proti tvrzení o nezájmu nezaměstnaných se postavila rozhodně čtvrtina oslovených, dalších 38 procent lidí zmínilo spíše negativní názor. Jasný souhlas uvedlo 11 procent respondentů, mírné přitakání pak další čtvrtina účastníků šetření.

Více než polovina lidí (57 procent) se domnívá, že určitá míra nezaměstnanosti je pozitivním jevem, protože si pak člověk své práce více váží a je odpovědnější. Dvě pětiny respondentů si myslí opak.

TIP: Aktuální desítky tisíc nabídek práce

Přes dvě třetiny oslovených jsou toho názoru, že stát by měl mít povinnosti zajistit práci každému, kdo chce pracovat. Naopak necelá třetina lidí je proti takovému úkolu pro státní aparát.

-Jan Kálal | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články