První česká firma uspěla ve světě iPod a iPhon s vlastním příslušenstvím

26. 11. 2009 – 10:01 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

První česká firma uspěla ve světě iPod a iPhon s vlastním příslušenstvím
Foto: Redakce/Dockwood | zdroj: NašePeníze.cz

První česká firma si troufla oslovit s vlasním nápadem firmu Apple a požádat o souhlas k seriové výrobě vlastního příslušenství. Dockwood je tak jediným českým výrobcem doplňků pro iPod a iPhone s oficiální licenční smlouvou od Apple Inc.USA.


Dockwood se vyrábí ve stejné firmě jako luxusní dřevěné zboží pro Hermès nebo skříně pro klavíry a pianina Petrof ve firmě Dřevotvar Bystré .

Společnost Dřevotvar Bystré je významným evropským výrobcem pianinových skříní. Zákazníky firmy jsou přední pianářké firmy Bechstein, Petrof, Schimmel.

Čtěte také:

- V Česku svým vlastníkům nejvíc vydělá ČEZ, Telefónica O2 a T-Mobile
- Avia se po devadesáti letech na trhu výrazně mění
- Facebook udělal z Marka Zuckerberga nejmladšího miliardáře
- Anthony James Denny zbohatl na ojetinách
- Miliardářku udělal z Rowlingové nejen Harry, ale i výborný marketing

Jiřímu Londinovi, který si původně stojánek vymyslel pro své potřeby se povedlo získat certifikát až obdivuhodně jednoduchou a troufalou cestou a stal se prvním českým certifikovaným výrobcem příslušenství pro Apple. Stačilo prý do centrály firmy poslat vzorky výrobku a žádost o certifikát - uvedl dříve server iDNES.cz.

K čemu Dockwood slouží? \"Vložte dokovací stanici do stojanu Dockwood, připojte ji přes zesilovač k vaší reprosoustavě a můžete si vychutnat hudbu z iPodu nebo iPhonu v lepší kvalitě než ve sluchátkách\" oznamuje oficiální nabídka firmy.

Univerzální dokovací stanice obsahuje adaptéry pro všechny typy iPodů i pro iPhone. Dálkové ovládání zvyšuje uživatelský komfort. V dokovací stanici se přístroj automaticky dobíjí.

iPod nebo iPhone můžete také propojit z Dockwoodu s televizorem a přehrávat videa nebo prohlížet fotografie přímo na TV obrazovce.

Firma vyrábí Dockwood v řadě barevných i tvarových variací .

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články