První dodavatel energií nabídl příspěvek až 60 tisíc na tepelné čerpadlo

29. 4. 2011 – 11:33 | Energie | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

První dodavatel energií nabídl příspěvek až 60 tisíc na tepelné čerpadlo
Tepelné čerpadlo je moderní a ekologická technologie pro vytápění a ohřev vody, Foto: Viessmann | zdroj: NašePeníze.cz

Energetická společnost E.ON poskytuje příspěvek až 60 000 korun na pořízení tepelného čerpadla.

„Jsme první energetickou společností v České republice, která tak výrazným způsobem podporuje instalaci tepelných čerpadel. Příspěvek E.ON na pořízení tepelného čerpadla je v současné době ještě atraktivnější proto, že státní dotační program Zelená úsporám, který nabízel možnost získat i dotaci na tepelné čerpadlo až do konce roku 2012, se ocitl v nelehké situaci a nové žádosti o poskytnutí dotace se nyní již nepřijímají,“ sdělil Tomáš Petrů, Senior Marketing Manager společnosti E.ON Česká republika.¨

Tepelné čerpadlo je moderní a ekologická technologie pro vytápění a ohřev vody, jeho nespornou předností jsou velmi nízké provozní náklady. Díky tepelnému čerpadlu lze například v rodinném domě ušetřit více než 50 procent nákladů na energie.

Mezi nejrozšířenější typy tepelných čerpadel patří tepelná čerpadla typu země/voda, využívající pro získávání energie hloubkový vrt nebo povrchový zemní kolektor, a tepelná čerpadla země/vzduch, která získávají energii přímo ze vzduchu pomocí venkovní vzduchové jednotky.

Příspěvek na pořízení tepelného čerpadla pro současné zákazníky společnosti E.ON Energie, činí 25 000 až 60 000 Kč. To platí i pro toho, kdo se rozhodne stát se zákazníkem E.ON Energie. Ostatní zájemci mohou získat příspěvek ve výši 20 000 až 55 000 Kč. Výše příspěvku je dána typem a výkonem instalovaného tepelného čerpadla. Nabídka je určena všem domácnostem, firmám a institucím v celé České republice. Příspěvek se vztahuje na sortiment tepelných čerpadel značky Danfoss.

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články