Půjčky si nejčastěji berou ženy ve středním věku

27. 6. 2011 – 11:25 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Půjčky si nejčastěji berou ženy ve středním věku
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Nejvíce půjček si berou obyvatelé Severní a Jižní Moravy, Prahy a Severních Čech.

Typickým žadatelem je přitom žena ve věku 40 – 45 let, která nejčastěji využívá střednědobou půjčku v průměrné výši 70 až 100 tisíc korun. Vyplývá to ze statistik Poštovní spořitelny.

„Muži žádající o půjčku se drží méně při zemi. Zatímco cílem žen je nejčastěji úhrada méně nákladných věcí, jako nákup bílé elektroniky, domácích spotřebičů či počítače pro děti, muži z půjčky obvykle financují nákup automobilu nebo výdaje spojené s pořízením či rekonstrukcí bydlení. Je to dáno částečně u nás stále přetrvávajícím tradičním rozdělením rolí v rodině a skutečností, že muž mívá vyšší příjmy.“ popisuje Libor Svoboda, manažer pro Produkty a služby Poštovní spořitelny.

Rozdíly jsou také mezi věkovými a demografickými skupinami. Zatímco lidé starší 40 let si nejčastěji berou půjčky na věci běžné potřeby, klienti ve věkové skupině 30 – 40 let si půjčují na delší dobu na výdaje spojené s bydlením, které začínají řešit vstupem do trvalého partnerství nebo s narozením dítěte.

Statistiky Poštovní spořitelny dále ukazují, že obyvatelé menších měst si berou půjčky řádově o 30 % nižší než lidé z měst nad 100 tisíc obyvatel. Všechny žadatele naopak spojuje aktivní zájem o parametry a podmínky půjček. „Trend posledních měsíců jasně dokazuje, že lidé se naučili k rodinným financím přistupovat zodpovědněji. Dříve, než si půjčí, ověří si, zda jim jejich příjmy umožňují zatížit měsíční rozpočet dalším pravidelným výdajem,“ dodává Libor Svoboda.

Poštovní spořitelna všem zájemcům o úvěr nabízí Era půjčku, která se vyznačuje jednoduchostí a férovostí. Využít ji lze na cokoliv a navíc je zcela bez poplatků - podání žádosti, poskytnutí, správa i předčasné splacení je zdarma. Půjčku si navíc může klient vyřídit nejen ve Finančních centrech Poštovní spořitelny, ale také na všech poštách a dále lze o půjčku požádat také prostřednictvím elektronického bankovnictví nebo po telefonu.

Mezi úvěrové produkty patří také Era půjčka na bydlení, jednorázová půjčka určená na financování bydlení, a Era sjednocená půjčka, která slouží ke sloučení několika úvěrů do jednoho.

Era jde cestou zjednodušování produktové nabídky a maximálně se zaměřuje na požadavky dnešního klienta. Jejím cílem je poskytnout srozumitelné, praktické, dostupné a funkční služby, které se bez ostatních zbytečností přizpůsobí potřebám zákazníků. Poštovní spořitelna je součástí Československé obchodní banky, a. s.
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články