Roste zájem o nadstandardní lékařskou péči a plastické operace na splátky

10. 6. 2009 – 3:33 | Úvěry | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Roste zájem o nadstandardní lékařskou péči a plastické operace na splátky
Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Češi chtějí být v létě atraktivnější, touží se na dovolené líbit. Ve větší míře podstupují plastické operace, liposukce, vyhlazování vrásek nebo náročnější kadeřnické služby. Ukazují to statistiky úvěrové společnosti, která poskytuje spotřebitelský úvěr, jímž je možné financovat nadstandardní lékařskou péči. V létě pravidelně vzrůstá počet uzavřených smluv – v roce 2008 to bylo přibližně o 67 %. Postupně se zvyšuje i podíl mužů využívajících uvěr na tyto účely meziročně o 5 %.


„Protože poskytujeme tento typ úvěru už osmým rokem, můžeme pozorovat změnu zákaznických trendů. Zatímco před lety Češi více investovali do klasické medicíny, dnes se jejich zájem proměňuje – úvěr poskytujeme častěji na zákroky estetické chirurgie. Ženy také stále více financují pomocí úvěru nadstandardní kadeřnické služby jako je prodlužování a zhušťování vlasů,“ uvádí Vojtěch Ščevík, obchodní ředitel úvěrové firmy.

- Zájem o pojištění splácení úvěru stále roste
- Půjčky a úvěry: Neplatíte dluhy? Připravte se na popularitu!
- Úvěry a půjčky: Nemáte na splátky? Jednejte s bankou!
- ČOI: Každá druhá smlouva o spotřebitelském úvěru měla nedostatky
- Zájem o úvěry klesá, počet nesplácených však vzrostl

Mezi další služby, které klienti pomocí úvěru financují, patří laserové operace očí, gynekologické operace a nákup zdravotnických pomůcek. Průměrná výše jednoho úvěru přesahuje 14 tisíc korun a klienti Medifin splácejí 17 měsíců. Větší podíl mezi klienty patří ženám, v posledních letech se ale počet mužů, kteří investují do svého vzhledu, zvyšuje. Loni jejich podíl vzrostl na 22 % ze 17 % v roce 2007. Muži nejčastěji nakupují zdravotnické pomůcky a podstupují operace očí, transplantace vlasů a nově také liposukce, které prozatím byly spíše výsadou žen.

Nemladší klientkou byla 19letá slečna, která financovala úpravu vlasů, nejstarší 85letý klient si takto zakoupil fototerapeutickou lampu. Největší počet zákroků provedly kliniky a lékařská centra v Praze a středních Čechách.

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články