Rušení nemocnic se nekoná! VZP odpískala Hegerovu reformu

16. 1. 2013 – 18:08 | Zdravotnictví | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Rušení nemocnic se nekoná! VZP odpískala Hegerovu reformu
Ministerstvo zdravotnictví si od plánovaného rušení lůžek v nemocnicích a klinikách slibovalo především zlepšení finanční stránky Všeobecné zdravotní pojišťovny. To se ale nyní nekoná, proto rezort hodlá do pojišťovny napumpovat tři miliardy korun. Je to | zdroj: NašePeníze.cz

Velký plán na rušení nemocnic v rámci reformy ministra zdravotnictví Leoše Hegera se nekoná. Největší Všeobecná zdravotní pojišťovna totiž z ničeho nic dává dlouhodobé smlouvy všem nemocnicím, které si o ně řekly.

Ambiciózní plán ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09) na snížení počtu lůžek a postupného zrušení některých nemocnic je v troskách. VZP totiž dala nové dlouhodobé smlouvy i těm nemocnicím, které měly přijít o lůžkovou péči. Týká se to například nemocnic v Hustopečích nebo Tišnově, píší středeční Hospodářské noviny.

Proti rušení některých lůžek, zavírání oddělení či celých nemocnic protestovali lékaři i pacienti. Nyní z plánu sešlo. Náměstek ministra zdravotnictví, který je zároveň ve správní radě VZP, pro Hospodářské noviny potvrdil, že Hegerův plán je nyní u ledu a nepovedlo se zavést vše tak, jak se očekávalo, proto se bude muset celý projekt přepracovat.

Ministerstvo zdravotnictví si od plánovaného rušení lůžek v nemocnicích a klinikách slibovalo především zlepšení finanční stránky Všeobecné zdravotní pojišťovny. To se ale nyní nekoná, proto rezort hodlá do pojišťovny napumpovat tři miliardy korun. Je to záloha za státní pojištěnce.

Jenže právě to může způsobit další problémy pojišťovny. Už v února by totiž VZP nemusela mít peníze na výplatu výkonů lékařů.

Rušení nemocnic se nekoná! VZP odpískala Hegerovu reformu

Rušení nemocnic se nekoná! VZP odpískala Hegerovu reformu

Kurzy

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články