RWE bude prodávat zemní plyn v severních, západních a středních Čechách prostřednictvím jedné firmy

24. 4. 2009 – 9:20 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

RWE bude prodávat zemní plyn v severních, západních a středních Čechách prostřednictvím jedné firmy
Foto: sxc | zdroj: NašePeníze.cz

Zákazníkům RWE ve třech českých regionech bude od 1. června dodávat zemní plyn nová společnost RWE Energie, a. s. Tato vznikne fúzí Středočeské plynárenské (STP), Západočeské plynárenské (ZČP) a Severočeské plynárenské (SČP) v rámci restrukturalizace aktivit skupiny RWE v ČR. Pro zákazníky nemá mít tato změna žádnou dodatečnou povinnost. Do budoucna má podle vyjádření RWE naopak zjednodušit a sjednotit zákaznickou komunikaci.


- Blíží se konec monopolu státních energetických podniků v EU
- CNG: RWE hlásí zvýšený zájem o stlačený zemní plyn
- Plyn pro domácnosti i firmy zlevní, nejvíc na moravě

„Zákazníci RWE tuto změnu ze začátku pravděpodobně ani nezaznamenají. Jde zejména o konsolidaci počtu společností ve skupině RWE v ČR. Ta dnes čítá 21 firem, což je dlouhodobě neudržitelný stav,“ uvedl Martin Herrmann, předseda představenstva RWE Transgas. „Na naší přítomnosti v regionech se nic nemění. Nový subjekt převezme všechny stávající obchodní aktivity,“ dodal Herrmann.
 
Sloučením společností se prakticky vymažou plynárenské administrativní hranice mezi tradičními územními celky. Z tohoto důvodu došlo již k 1. lednu 2009
ke sjednocení ceníků pro zákazníky v oblastech, ve kterých SČP, STP a ZČP nyní působí.

Nová společnost RWE Energie převezme podnikatelské aktivity společností Středočeská plynárenská, Západočeská plynárenská a Severočeská plynárenská. RWE Energie se bude zabývat obchodem se zemním plynem a jeho prodejem domácnostem, maloodběratelům a středně velkým odběratelům, tedy segmentům Retail a Business. 
 


Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,460 23,640
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články