S kartou AURA v zahraničí ušetříte i stovky korun

11. 6. 2009 – 20:22 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

S kartou AURA v zahraničí ušetříte i stovky korun
Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Společnost Cetelem nabízí finanční úsporu všem klientům, kteří využijí svoji kreditní kartu AURA PLUS v zahraničí. Díky převodu z cizí měny na české koruny, kdy jsou veškeré transakce mimořádně konvertovány kurzem deviza-střed a bez jakýchkoli dalších poplatků, mohou klienti ušetřit až několik stovek korun.


„Pokud držitel kreditní karty v zahraničí uskuteční transakci například v eurech, je tato částka zkonvertována na české koruny kurzem, jež obdržíme od karetní asociace MasterCard, tj. její deviza střed,“ říká Ing. Gabriela Pithartová, ředitelka Správy marketingu a komunikace. U některých finančních institucí se klientům standardně při přepočtu na vrub jejich úvěrového účtu připočítává ještě poplatek ke kurzu ve výši 1 – 5 %, u některých převodů je zase stanoven méně výhodný kurz, např. deviza-prodej.

Cetelem nestanovuje žádnou přirážku při převodu z cizí měny na domácí a držitelům kreditních karet to může jen na těchto transakčních převodech ušetřit až stovky korun. Dokonce lze ušetřit i výběrem z bankomatu v zahraničí. Klient sice zaplatí poplatek za výběr, i přesto může být tato transakce výhodnější, než výměna peněz v bance nebo ve směnárně na území České republiky.

Navíc všem klientům, jimž byla v Česku či zahraničí odcizena kreditní karta, bude vydána zdarma nová; to samé platí i v případě ztráty PIN kódu.


Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články