S Premia kartou České pojišťovny už lidé ušetřili miliony

16. 3. 2009 – 17:04 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

S Premia kartou České pojišťovny už lidé ušetřili miliony
Foto: NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Více než dva miliony korun už při nákupech ušetřili držitelé Premia karty České pojišťovny. Tento dlouhodobý program, který umožňuje získávat speciální výhody a slevy, připravila Česká pojišťovna pro své klienty v polovině roku 2008. Je společným projektem České pojišťovny, Penzijního fondu ČP, ČP ZDRAVÍ a společnosti Home Credit.


- Pojišťovny > Česká pojišťovna

„Program plný okamžitých slev a následných úspor je odměnou našim zákazníkům za jejich důvěru a věrnost. A jak dosavadní, více než půlroční praxe ukázala, držitelé karty si na její výhody velmi rychle zvykli – do konce února ušetřili více než dva miliony korun,“ uvedl Pavel Řehák, náměstek pro služby klientům ČP. „Další miliony pak ušetřili lidé na přímých slevách, které naši partneři poskytují přímo v obchodě,“ dodal.

Největší výhodou programu Premia je, že umí i při běžných nákupech uspořit klientovi peníze a zároveň zlevnit pojistné produkty České pojišťovny nebo penzijní připojištění. Prémiové koruny získané nákupy totiž vždy putují zpátky ke klientům. „Osmdesát procent z nich zatím lidé využili na navýšení svého penzijního připojištění u PF ČP, zbývající pětina zlevnila klientům jiné typy pojištění u České pojišťovny, zejména povinné ručení, havarijní pojištění či pojištění domácnosti,“ doplňuje manažerka marketingových projektů ČP Andrea Mrázková.

Lidé používají Premia kartu 6krát častěji, než je na českém trhu běžné. Vedle průměrného uživatele má tento program i svého rekordmana. Je jím 50letá žena ze Zlínska, která utratí v průměru 65 000 Kč měsíčně prostřednictvím 38 karetních transakcí. Za rok si tak na své prémiové konto připíše téměř 9000 Kč. Největší příznivce si zatím Premia karta našla na Moravě v okresech Opava, Frýdek-Místek, Třebíč a Břeclav, v Čechách pak na Českobudějovicku, Liberecku a Chomutovsku.

Češi loni poprvé využívali platební karty více pro platby u obchodníků než na výběry z bankomatů. Podle Sdružení pro bankovní karty počet plateb kartami vzrostl zhruba o pětinu. „I držitelé Premia karet dobře pochopili výhody, které jim plynou z bezhotovostních transakcí. Podíl počtu plateb u obchodníků dosahuje 95 % ze všech uskutečněných transakcí,“ doplňuje nejnovější výsledky Luděk Jírů, ředitel sekce Karty společnosti Home Credit, jejímž prostřednictvím mohou klienti kartu získat.

Premia karta ČP patří do rodiny mezinárodních platebních karet MasterCard a lze s ní bez poplatků platit u nás i v zahraničí, případně vybírat hotovost z bankomatů po celém světě. Z jakékoli platby kartou se nejméně 1 % hrazené částky připíše zpět na konto klienta. Dalších výhod pak zákazník dosáhne v síti obchodů Premia, které nabízejí až 10 % z hodnoty nákupu na konto a k tomu až 10 % okamžité slevy na zboží. Držitel karty má možnost pravidelně využívat až 51denní bezúročné období, které patří k nejdelším na trhu. Ojedinělé je pak vedení karty zcela zdarma, při pravidelném používání dokonce bez poplatku za zasílání měsíčních výpisů.


Kurzy

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články