Sazby daní se už v příštích dvou letech nezmění, slibuje Nečas

6. 2. 2013 – 18:44 | Domácí | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Sazby daní se už v příštích dvou letech nezmění, slibuje Nečas
V rozpočtových letech 2013 a 2014 by tak nemělo dojít ke změně sazeb žádné z daní. Závazek podle premiéra znamená, že dojde k odkladu proti původnímu politickému záměru a Jednotné inkasní místo bude fungovat od 1. ledna 2015. Foto:ODS | zdroj: NašePeníze.cz

Premiér Petr Nečas (ODS) po středečním jednání slíbil, že jeho vláda už nebude v příštích dvou letech hýbat sazbami daní. Předseda vlády tak chce stabilizovat podnikatelské prostředí po situaci na konci minulého roku, kdy nebylo do posledních dnů jasné, jaké sazby DPH budou letos platit.

"My jsme si pevně vědomi toho, jaké komplikace to způsobilo podnikatelských subjektům, jsme si vědomi toho, že neustálé diskuse o daňových změnách a samotné změny té nebo oné daně skutečně nejen státní správě ale především podnikatelským subjektům komplikuje život, a proto se vláda přiklonila k tomuto mému návrhu, aby bylo takto zastabilizováno daňové prostředí," řekl Nečas.

V rozpočtových letech 2013 a 2014 by tak nemělo dojít ke změně sazeb žádné z daní. Závazek podle premiéra znamená, že dojde k odkladu proti původnímu politickému záměru a Jednotné inkasní místo bude fungovat od 1. ledna 2015.

Premiérův návrh podle jeho slov podpořila současná vláda "velmi silně".

Miroslav Kyncl | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,670 23,850
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články