Sdružení Solus se rozrostlo o nové členy

1. 11. 2010 – 12:26 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Sdružení Solus se rozrostlo o nové členy
Dlouhodobé statistiky sdružení mají potvrzovat, že členství ve sdružení je pro jeho členy významné i v oblasti prevence, | zdroj: NašePeníze.cz

Novými členy sdružení Solus se staly společnosti ALD Automotive, GE Money Auto, GE Money Bank a Raiffeisen stavební spořitelna. Sdružení o tom informovalo v pondělí.

Aktuálně tak má Solus 34 členů, z toho 17 nebankovních finančních společností, osm bank, tři stavební spořitelny, čtyři mobilní operátory, jednu energetickou společnost a jeden velkoobchodní řetězec. Členy Solusu je tedy kromě všech mobilních operátorů i sedm z osmi nejvýznamnějších bank na českém trhu (chybí pouze Česká spořitelna).

 

TIP: Seznam členů - Solus - registr dlužníků

 

„Jsem osobně velmi rád, že také další společnosti se stávají členy sdružení Solus, a tím přispívají ke zvýšené ochraně klientů před jejich dalším neuváženým zadlužováním v okamžiku, kdy mají problémy se splácením svých aktuálních závazků,“ komentoval Jan Stopka, tajemník sdružení. Podle něj další subjekty o vstupu do sdružení uvažují.

Dlouhodobé statistiky sdružení mají potvrzovat, že členství ve sdružení je pro jeho členy významné i v oblasti prevence. V případě, že má klient svůj dluh po splatnosti u jednoho člena a toto si „ověří“ u jiného člena, tak pouze jeden z deseti těchto klientů pokračuje ve snaze získat novou službu u dalšího člena sdružení. Devět klientů z deseti buď nepokračuje ve své snaze dále se zadlužit, nebo tak činí mimo členskou základnu sdružení.

Solus je zájmovým sdružením právnických osob se sídlem v Praze. Jeho název vznikl složením počátečních písmen původního názvu, a to Sdružení na Ochranu Leasingu a Úvěrů Spotřebitelům, který zároveň nejlépe charakterizuje jeho hlavní cíl. Solus byl zaregistrován a zahájil svou činnost 18. června 1999.

-Libor Popela,Mediafax

K tématu:

- SOLUS eviduje téměř milion neplatičů, patříte mezi ně?

- Registr dlužníků SOLUS: Informace o vlastních dluzích zjistíte esemeskou

- K vymazání z registrů dlužníků nestačí zaplacení dluhu

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články