Seat Toledo a Škoda Rapid budou dvojčata z Čech

3. 3. 2012 – 8:42 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Seat Toledo a Škoda Rapid budou dvojčata z Čech
Toledo je dvojčetem připravované Škody Rapid. Představí se naživo příští týden na autosalonu v Ženevě, premiéra škodovky je naplánovaná na léto letošního roku. Foto: | zdroj: NašePeníze.cz

Nová generace vozu Seat Toledo se bude vyrábět v závodě Škody Auto v Mladé Boleslavi, má být dvojčetem připravované Škody Rapid.

"V rámci sdílení kapacit jednotlivých závodů koncernu Volkswagen bude výroba modelu Toledo umístěná v Mladé Boleslavi," uvedl mluvčí Baláž. Jako první informaci zveřejnil server iDnes.cz Je to vůbec poprvé, co výrobu nového seatu oznámila mladoboleslavská automobilka oficiálně. V České republice se tak po škodovkách, toyotách, peugeotech, citroënech a hyundaích bude vyrábět další značka aut.

Odborníci očekávají, že mnoho dílů stejně jako třída auta bude stejných u nové škodovky i nového Toleda. "V případě připravované nové kompaktní limuzíny Škoda a vozu Seat Toledo jde o dva odlišné modely," uvedl mluvčí. Na dotaz agentury, kdy se toledo začne v Česku vyrábět, Baláž uvedl, že tuto informaci zatím nebude sdělovat, ale že to bude v průběhu letošního roku.

Zahájení výroby je naplánováno na stejnou dobu jako start výroby levné škodovky, řekl serveru jeden z dodavatelů, který chce zůstat v anonymitě. Škoda kvůli novému modelu (vedle rapidu se spekuluje i o jméně lauretta) rozšiřuje svou linku na octavie. Výroba těchto modelů má od léta probíhat společně.

Německý automagazín Autobild spekuluje už i o ceně toleda. U západních sousedů by měl ceník startovat na 13 tisících eur (325 tisíc Kč). Startovací cena rapidu se prozatím odhaduje na úrovni 250 - 270 tisíc korun.

Toledo je dvojčetem připravované Škody Rapid. Představí se naživo příští týden na autosalonu v Ženevě, premiéra škodovky je naplánovaná na léto letošního roku.

-Libor Popela | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články