Sedm pojišťoven žaluje Toyotu kvůli technickým potížím

5. 1. 2011 – 5:40 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Sedm pojišťoven žaluje Toyotu kvůli technickým potížím
Pojišťovny požadují náhradu v objemu 230 tisíc dolarů (zhruba 4,26 milionu Kč), Foto: Toyota | zdroj: NašePeníze.cz

Sedm pojišťoven žaluje japonskou automobilku Toyota, aby získaly zpět finance, které musely vyplatit jako náhradu škody při dopravních nehodách. Ty měla způsobit technická závada vozidel Toyoty, informoval deník The Los Angeles Times.

Pojišťovny tvrdí, že technické závady na automobilech značky Toyota způsobily 725 dopravních nehod. Hlavním důvodem bylo nekontrolovatelné a nechtěné zrychlování. Celkem požadují náhradu v objemu 230 tisíc dolarů (zhruba 4,26 milionu Kč), a to v návaznosti na 14 nehod, ke kterým došlo na území Spojených států.

Podle listu Los Angeles Times se v žalobě uvádí, že "některá osobní vozidla a nákladní auta mají defekt, který způsobuje náhlé a nekontrolovatelné zrychlení na 100 mil za hodinu a více". Japonská automobilka ale toto obvinění odmítla.

Mezi pojišťovny, které se do žaloby zapojily, patří American Automobile Insurance, Fireman’s Fund Insurance, National Surety Corp., Ameriprise Insurance, IDS Property Casualty Insurance, Motorists Mutual Insurance a American Hardware Mutual Insurance.

-Simone Radacicova,MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články