Šéf dopraváků chce povinné pravidelné školení všech řidičů

16. 1. 2011 – 20:20 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Šéf dopraváků chce povinné pravidelné školení všech řidičů
Skeptičtí jsou k záměru šéfa dopravních policistů jak představitelé autoškol, tak ministerstvo dopravy, Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Zavedení povinného pravidelného školení pro řidiče, v rámci kterého by si osvojili nejnovější předpisy v oblasti silničního provozu, zvažuje ředitel dopravní policie Leoš Tržil. V sobotu o tom informovala televize Nova.

Podobná školení jsou zatím povinná pouze pro profesionální šoféry. Nově by jimi museli projít všichni majitelé řidičských průkazů. Absolvování kurzu by podle Tržilových představ mohlo být i podmínkou pro získání řidičského průkazu poté, co jeho majiteli vyprší platnost toho stávajícího.

"Všichni řidiči by měli absolvovat dvou- až tříhodinové školení, kde by si oživili znalost nejnovější legislativy. Teprve poté by dostali řidičské oprávnění," představil Tržil svůj plán.

 

<%Anketa237%>

 

Skeptičtí jsou ale k záměru šéfa dopravních policistů podle televizní stanice jak představitelé autoškol, tak ministerstvo dopravy.

"To by byl tak razantní zásah do českého systému, že by byl těžko aplikovatelný. Tak, jako se nestíhá výměna řidičáků, by se pravděpodobně stejně těžko stíhala i tato pravidelná školení," reagoval mluvčí rezortu Karel Hanzelka.

 

-Veronika Žižlavská,MED

Kam dál?

- Proč jsou řidiči stále více agresivní? Je moc hustý provoz

- Pokutě za dopravní přestupek v jiné zemi už neujedete

- Bárta chce trestat bohatší řidiče vyššími pokutami

- Bodový systém projde změnou, za alkohol o body přijít nemusíte

- Za volant budou moct mladí už od sedmnácti, ale s dohledem

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články