Seznam kominíků: Jak poznat toho poctivého?

11. 9. 2013 – 21:33 | Bydlení | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Seznam kominíků: Jak poznat toho poctivého?
Ten pravý poctivý kominík je na objednávku. Pozor na ty, kteří obchází sami dům po domě. Foto:SXC, Text:MED | zdroj: NašePeníze.cz

Tropické teploty jsou pryč, po ránu nás už zebou ruce a my si představujeme vyhřátou ložnici, praskající polena v krbu. S tím jsou ale spojená nebezpečí požárů nebo otrav. Myslíte už na to, že si musíte včas objednat kominíka, abyste si teplo domova užili v bezpečí a bez nehod? A jak poznat toho pravého kominíka od falešného? Pár rad přináší Petr Dušek, mediální zástupce Společenstva kominíků ČR.

Ten pravý „poctivý“ kominík je na objednávku. Pozor na ty, kteří obchází sami dům po domě.

Většina poctivých kominíků patří do Společenstva kominíků České republiky, profesního sdružení, které působí po celé zemi. Seznam kominíků najdete na zde.

Poctivý kominík zná technologické postupy při kontrole a čištění spalinových cest (specifikace v technických pravidlech K-01-01 a K-03-01). Nájezdník (nepoctivý) nemusí ani vědět, co to je.

Důvěryhodnější je kominík, který svou práci dělá delší dobu. Poctivý kominík provádí kontrolu a čištění spalinové cesty alespoň 20 minut.

Poctivý kominík vás nestraší povinnými kontrolami a neohání se podezřele nízkými cenami. Nájezdník se může snížit i k tomu, aby zval běžné občany k sobě do firmy.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články